Inspectorii ITM Vâlcea l-au sancţionat pe patronul de la Matdan SRL, Daniel Matei

miercuri, 26 ianuarie 2011

• Pentru mai multe nereguli descoperite,

Inspectorii ITM Vâlcea l-au sancţionat pe patronul de la Matdan SRL, Daniel Matei

De la începutul anului, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea au efectuat 151 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, fiind depistate 34 de persoane care munceau la negru. Au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 122.000 de lei. Inspectorii ITM au verificat şi modul cum angajatorii respectă normele de securitate şi sănătate în muncă. În acest domeniu, au fost efectuate 59 de controale, o parte dintre neconformităţi fiind remediate în timpul controalelor.

În acest domeniu au fost aplicate 67 de sancţiuni, în valoare de 29.000 de lei. „Acordăm o atenţie deosebită instruirii angajatorilor şi angajaţilor cu privire la starea de lucru la locul de muncă, Oricât de ieftin ar fi un produs, acesta nu poate fi realizat cu preţul sacrificării lucrătorului", a afirmat inspectorul şef al ITM Vâlcea, Ion Tănăsoiu. Numai săptămâna trecută, angajaţii ITM au aplicat amenzi de 42.000 de lei. De luna aceasta, salariul minim pe economie este de 670 de lei, iar pentru salarizarea sub această valoare amenzile sunt cuprinse între 1000 şi 2000 de lei.

Printre firmele descoperite de ITM Vâlcea că are are angajaţi „la negru" se numără şi firma argeşanului Daniel Matei, SC MATDAN SERVICE SRL. Astfel, în urma unei sesizări depuse de ziarul nostru, inspectorul şef al ITM Vâlcea, Ion Tănăsoiu, a confirmat că „societatea Matdan Service SRL a fost controlată în domeniul relaţiilor de muncă, au fost identificate o serie de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri cu termene ferme de realizare, fiind aplicate sancţiuni în conformitate cu Legea 53/2002 modificată şi actualizată".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe