Prefectul de Vâlcea i-a numit “invalizi

duminică, 16 ianuarie 2011

• Emil Boc, scapă-ne de pacoste! Petre Ungureanu, gheaţă-n suflet!

Prefectul de Vâlcea
i-a numit „invalizi" pe elevii din Vlădeşti

• O ţară întreagă a auzit afirmaţiile pline de cinism ale lui Ungureanu referitoare la cei 27 de copii din satul Fundătura - comuna Vlădeşti, care trăiesc clipe de coşmar, fiind nevoiţi să se înghesuie zilnic într-un hârb de maşină, cu inspecţia tehnică expirată

Petre Ungureanu, prefectul judeţului Vâlcea, se dă în stambă la nivel naţional cu declaraţii de-a dreptul halucinante pe posturile naţionale de televiziune. O ţară întreagă a auzit afirmaţiile pline de cinism ale lui Ungureanu referitoare la cei 27 de copii din satul Fundătura - comuna Vlădeşti, care trăiesc clipe de coşmar în fiecare zi, fiind nevoiţi să se înghesuie zilnic într-un hârb de maşină, cu inspecţia tehnică expirată.

Prefectul i-a cerut primarului Sorin Ghiţă să nu solicite o altă maşină de la Inspectoratul Şcolar, motivând în stilul său caracteristic de jupân al judeţului: „Nu cred că ar trebui privită cu uşurinţă dorinţa unora de a fi mutaţi ca invalizi de la o şcoală la alta pe roţi", a spus oarecum ironic Petre Ungureanu. Astfel, prefectul de Vâlcea îl pune într-o situaţie dificilă şi jenantă pe primul ministru Emil Boc, dezvăluindu-ne faţa lipsită de umanism a reprezentantului în teritoriu al Guvernului României.

„Realitatea TV" este postul de televiziune care a relatat pe larg acest caz: „27 de copii din satul Fundătura, comuna Vlădeşti, se urcă în rabla şcolară cu 17 locuri, să meargă şase kilometri zilnic. De câteva luni, de când şcoala din satul lor s-a desfiinţat, ei trebuie să meargă la Vlădeşti. Maşina trebuia casată, nu mai are nici asigurare, nici licenţă de transport, nici inspecţia tehnică.

"Eu n-aş transporta cu aşa ceva dacă aş avea copil. N-am încredere în acest microbuz", a spus şoferul Cristian Bornea.
"Aştept ca un ministru, cineva, să înţeleagă că situaţia este disperată", a precizat primarul din Vladesti, Sorin Ghiţă.
Prefectul însă, le cere oamenilor să nu solicite o altă maşină. "Nu cred că ar trebui privită cu uşurinţă dorinţa unora de a fi mutaţi ca invalizi de la o şcoală la alta pe roţi", a spus prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu.

Raspunsul autorităţilor i-a dezarmat şi pe profesori şi pe părinţi. Nu mai îndrăznesc să spere la rezolvarea situaţiei.
Prefectul judeţului Vâlcea a intervenit ulterior într-o ediţie specială, la Realitatea TV, pentru a face precizări.
"Nu cred că e o mare nenorocire dacă copiii mai fac şi mişcare în afară de faptul că unii dintre ei fumează. (...) Am copii, toţi au făcut şcoala pe jos, inclusiv eu, şi nu am murit şi după cum vedeţi suntem sănătoşi", a declarat prefectul de Vâlcea." Rămâne de văzut cât timp îl mai tolerează primul ministru Emil Boc pe acest „derbedeu politic" plin de tupeu, cu titulatură de... prefect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe