Teodor Trancă a fost trimis oficial în judecată de către procurorii DNA

miercuri, 12 ianuarie 2011

Alături de patronul de la ElectroVâlcea SRL, Ovidiu Ciogescu,

Teodor Trancă a fost trimis oficial în judecată de către procurorii DNA

• procurorii au instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile aparţinând inculpaţilor Teodor Trancă şi Ovidiu Ciogescu • inculpatul Teodor Trancă, în calitate de prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în perioada anilor 2006 - 2010, a pretins şi primit de la Ovidiu Ciogescu, administrator al SC ElectroVâlcea SRL, bunuri electrocasnice în valoare de 5.215,70 lei, care au fost facturate şi plătite de această societate comercială.

Miercuri, 12 ianuarie 2011, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Teodor Trancă, Ovidiu Ciogescu şi Ramona Păuna. Astfel, în sarcina lui Teodor Trancă, fost prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, cu gradul profesional de procuror de parchet de pe lângă Curte de Apel, s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată; în sarcina lui Ovidiu Ciogescu, arestat preventiv în altă cauză, administrator al SC ElectroVâlcea SRL Râmnicu Vâlcea, s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă, în formă continuată; în sarcina lui Ramona Elena Păuna s-a reţinut infracţiunea de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: inculpatul Teodor Trancă, în calitate de prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în perioada anilor 2006 - 2010, a pretins şi primit de la Ovidiu Ciogescu, administrator al SC ElectroVâlcea SRL, bunuri electrocasnice în valoare de 5.215,70 lei, care au fost facturate şi plătite de această societate comercială.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, mai mulţi angajaţi ai SC ElectroVâlcea SRL, firma lui Ovidiu Ciogescu, au efectuat la locuinţele lui Teodor Trancă cât şi la apartamentul fiicei sale lucrări de amenajări interioare şi lucrări la instalaţiile electrice şi sanitare în valoare totală de 14.062,48 lei, fără să fie facturate şi plătite. Atât aparatura electrocasnică cât şi lucrările au fost pretinse şi primite de Teodor Trancă pentru ca, în calitatea sa de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, să îşi exercite influenţa asupra procurorilor din subordine şi asupra poliţiştilor cu atribuţii de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea pentru ca dosarele în care erau cercetaţi Ovidiu Ciogescu sau salariaţi ai firmei sale sau în care Ovidiu Ciogescu şi persoanele apropiate acestuia avea calitatea de reclamant să primească soluţii favorabile.

De asemenea, cu prilejul audierii în prezentul dosar penal în calitate de martor, inculpata Ramona Păuna a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la intervenţia făcută de Ovidiu Ciogescu la prim procurorul Teodor Trancă în legătură cu ajutorul pe care acesta din urmă ar fi urmat să îl dea pentru rezolvarea favorabilă a unei plângeri penale pe care o formulase împotriva fostului ei soţ.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile aparţinând inculpaţilor Teodor Trancă şi Ovidiu Ciogescu. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Piteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe