Primarul Daniel Muşat a realizat 16 obiective majore de investiţii în Milcoiu

miercuri, 12 ianuarie 2011

• În cursul anului trecut,

Primarul Daniel Muşat a realizat 16 obiective majore de investiţii în Milcoiu

Zilele trecute, primarul comunei Milcoiu, Daniel Muşat, a prezentat o sinteză a principalelor investiţii şi proiecte derulate, începute sau finalizate în cursul anului 2010. „În ceea ce priveşte infrastructura locală, am reuşit ca anul trecut să organizăm o licitaţie pentru reabilitarea podului pe drumul DC 26, peste râul Sasca. Valoarea investiţiei se ridică la 766.000 lei, iar firma câştigătoare a licitaţiei a fost desemnată SC Govora SA. Tot în 2010 am finalizat studiul de fezabilitate pentru proiectul «Modernizare drumuri de interes local în comuna Milcoiu» pe o porţiune de circa 6,7 kilometri, fiind cuprinse următoarele drumuri: Salcâmilor, Muşatinilor, Tepşenari-Căzăneşti, DC 28 şi Vagani.

De asemenea, anul trecut am decolmatat pârâul Comanca şi am făcut un canal pentru a devia apele de pe drumuri, iar apoi am realizat un proiect tehnic şi un studiu geotehnic pentru proiectul «Consolidare strada Releului km. 0+340». Însă, cel mai important lucru a fost în 2010 că ma reuşit să obţin finanţare, prin HG 330/2010, pentru proiectul din cadrul programului privind reabilitarea, modernizarea, asfaltarea drumurilor de interes local, alimentarea cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate la sate. Valoarea totală a proiectului este de circa 6,9 milioane lei, adică 1,6 milioane euro", a precizat primarul comunei Milcoiu, Daniel Muşat.

Alte realizări ale primarului Daniel Muşat în 2010: a fost făcut studiu de fezabilitate şi proiect tehnic pentru un alt proiect important „Modernizarea a 4,8 km drumuri de interes local în comuna Milcoiu", cu o valoare a proiectului de 400.000 lei; a fost realizat un proiect tehnic „Extindere reţea de alimentare cu apă pe o lungime de 3,7 km", cu o valoare de 540.000 lei; a fost făcut proiectul tehnic pentru construcţia reţelei de canalizare şi staţie de epurare, în valoare de 4.720 lei; au fost achiziţionate numere de case şi indicatoare cu denumirile străzilor din comuna Milcoiu şi au fost montate în toată comuna; pentru înfrumuseţarea comunei a fost achiziţionat un gărduleţ şi au fost cumpărate ghivece cu flori la monumentul eroilor din faţa primăriei;

a fost pictată şi au fost terminate lucrările la troiţa de lângă monumentul eroilor; a fost întocmit studiu de fezabilitate pentru modernizarea drumului forestier din Poenelu; la biserica din satul Căzăneşti a fost făcut un kilometru de drum care a fost pietruit; au fost făcute măsurători topografice la izlazurile din comună; în perioada sezonului de iarnă au fost dezăpezite toate drumurile şi au fost date cu sare; a fost asfaltat terenul de sport de la Şcoala cu clasele I-VIII Milcoiu.
Pentru anul 2011, primarul Daniel Muşat are în vedere cu prioritate demararea lucrărilor pe Măsura 3.2.2 privind introducerea sistemului de alimentare cu apă şi a celui de canalizare plus staţie de epurare, dar şi asfaltarea unor drumuri de interes local, pe o lungime de 4,8 km. „Un alt obiectiv pe care vrem să-l atingem în 2011 este construcţia unui cămin cultural, deoarece comuna Milcoiu nu are un astfel de edificiu", a mai menţionat primarul comunei Milcoiu, Daniel Muşat. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe