Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat plăţi urgente de 445.000 lei

miercuri, 12 ianuarie 2011

• Chiar în prima şedinţă a anului 2011,

Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat plăţi urgente de 445.000 lei

Marţi, 11 ianuarie 2011, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat efectuarea unor plăţi urgente din bugetul local pe anul acesta. Primăria Râmnicului va realiza plăţi în baza listei de investiţii pe 2011 (provizorie) pe total surse de finanţare astfel: contravaloarea lucrărilor executate anterior cererii de finanţare prin care s-au solicitat fonduri pentru realizarea obiectivului „Amenajare şi modernizare grădina zoologică", proiect finanţat prin Ministerul Mediului şi Pădurilor, în sumă de 129.800 lei; contravaloarea despăgubirilor aferente terenurilor afectate de realizarea obiectivului de investiţii „Amenajare şi modernizare strada Aurelian Sacerdoţeanu şi strada Patriarh Iustinian Marina", în sumă de 215.000 lei; plăţi din capitolul cheltuieli curente pentru finanţarea Clubului Sportiv Municipal, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 324/2010, în sumă de 100.000 lei.

Pentru obiectivul „Amenajare şi modernizare Grădina Zoologică", în data de 27.10.2010 s-a primit suma de 228.500 lei, prinsă la ultima rectificare de buget a anului 2010 Această sumă, nefiind prognozată (prognoza pentru decada a III-a a lunii decembrie 2010 fiind deja depusă) nu a putut fi decontată în totalitate, astfel suma de 129.800 lei aferentă acestui tranfer de fonduri a rămas neachitată. Facem menţiunea că această sumă este destinată achitării unor facturi emise pentru lucrări executate anterior cererii prin care s-au solicitat aceste fonduri şi că în conformitate cu prevederile convenţiei încheiate cu Ministerul Mediului, exista obligaţia ca în termen de 10 zile de la încasarea banilor, Municipiul Rm Vâlcea să facă dovada achitării acestor facturi.

Pentru obiectivul „Amenajare şi modernizare strada Aurel Sacerdoţeanu şi strada Patriarh Iustinian Marina", este necesar a se achita despăgubirile aferente terenurilor afectate de realizarea acestei investiţii până la data de 31.01.2011. Menţionăm că pentru obţinerea finanţării în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Municipiul Rm Vălcea trebuie să facă dovada proprietăţii asupra întregii suprafeţe afectate de proiectul propus. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe