Guvernul Boc a aruncat 3 milioane lei pentru plata lucrărilor la Calea lui Traian

duminică, 9 ianuarie 2011

• Bucurie mare pentru primarul Romeo Rădulescu şi firma Delta ACM

Guvernul Boc a aruncat 3 milioane lei pentru plata lucrărilor la Calea lui Traian

Pe ultima sută de metri a anului 2010, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au fost convocaţi într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba o nouă rectificare a bugetului pe anul trecut. Bucuria a fost foarte mare pentru primarul Romeo Rădulescu pentru că Guvernul Boc i-a alocat peste 3 milioane lei (710.000 euro) pentru plata parţială a lucrărilor efectuate de firma Delta ACM în 2010 la reabilitarea străzii Calea lui Traian.

Astfel, prin hotărârile de Guvern nr. 1316/2010 şi nr. 1379/2010, s-a aprobat repartizarea pentru municipiul Râmnicu Vâlcea a sumei de 228.500 lei, în vederea finalizării proiectului „Amenajare şi modernizare grădina zoologică" şi a sumei de 3,05 milioane lei tot pentru municipiul Râmnicu Vâlcea în vederea realizării obiectivului „Amenajare şi reabilitare Calea lui Traian". În aceste condiţii, s-a rectificat bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea pentru anul 2010, atât la partea de venituri cât şi la partea de cheltuieli, în plus cu suma de 3,287 milioane lei. Bugetul astfel rectificat al Primăriei Râmnicului a avut în 2010 o valoare totală de 212,32 milioane lei (50,5 milioane euro).

Potrivit HCL nr. 237/31.08.2010, aleşii municipali au aprobat contractarea unui împrumut în sumă de 6.594.000 lei de la Ministerul Finanţelor Publice, sumă rambursabilă în cinci ani. În hotărârea CL se menţionează, negru pe alb, că aceştia vor fi folosiţi exclusiv pentru achitarea obligaţiilor de plată restante, înregistrate de municipiu către CET Govora, numai că Primăria a schimbat destinaţia a 4 milioane lei către Delta ACM.

În 2010, lucrările de amenajare a străzii Calea lui Traian au paralizat aproape toată circulaţia rutieră şi pietonală în centrul Râmnicului şi au îngreunat foarte mult traficul auto din întreg oraşul. Contractul a fost încheiat încă din anul 2008, iar societatea Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 SRL urmează să primească nu mai puţin de 17,36 milioane lei pentru asfaltarea, montarea unor gărduleţe de protecţie, borduri şi pavele pe bulevardul Calea lui Traian. Primul anunţ de participare la licitaţie a fost lansat de Primăria Râmnicului la data de 04.04.2008. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe