Primarul Romeo Rădulescu reabilitează o sală de sport... la preţ de două

miercuri, 5 ianuarie 2011

• Sesizările consilierilor liberali nu au fost luate în seamă

Primarul Romeo Rădulescu reabilitează o sală de sport... la preţ de două

La ultima şedinţă a Consiliului Local din Râmnicu Vâlcea din 2010, consilierii liberali - în special Eduard Vârlan - au acuzat conducerea Primăriei Râmnicului că vrea să arunce o sumă imensă (de peste 600.000 euro) pentru reabilitarea unei săli de sport, în condiţiile în care o sală de sport ridicată de la zero costă între 250.000 euro şi 300.000 euro, adică la jumătate. Concret, Eduard Vârlan a atras atenţia că, în acest caz, se poate întâmpla la fel ca în situaţia investiţiei de modernizare a străzii Calea lui Traian, unde Ministerul Dezvoltării Regionale a anunţat iniţial că va finanţa lucrarea, însă, ulterior, a lăsat pe seama Primăriei Râmnicului să plătească toate facturile tăiate de Delta ACM. În ciuda acestor avertismente, sesizarea liberalilor nu a fost luată în seamă de primarul Romeo Rădulescu şi de maşina de vot a PDL, astfel că propunerea a trecut de votul consilierilor locali în varianta propusă de Primăria Râmnicului.

Sala de sport a Grupului Şcolar „Henri Coandă” a fost construită în anul 1982, iar de atunci nu a beneficiat de consolidări sau reabilitări majore. În anul 1997 a fost realizat acoperişul din şarpantă lemn şi învelitoare de ţiglă. Această intervenţie a fost necesară din cauza degradării hidroizolaţiei terasei care permitea pătrunderea apei de ploaie în interiorul clădirii. Prima intervenţie majoră asupra clădirii Sala de Sport şi Ateliere rezultă din necesitatea consolidării structurii de rezistenţă, conform deciziilor de intervenţie ale expertizei tehnice. Măsurile de intervenţie propuse au la bază analiza detaliată a performanţelor seismice ale construcţiei existente. În al doilea rând sunt necesare intervenţii pentru îmbunătăţirea performanţelor energetice ale clădirii - reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea spaţiilor.

Compania Naţională de Investiţii (o instituţie din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului) a lansat un program destinat consolidării şi reabilitării sălilor de sport executate înainte de anul 2000, în care a fost cuprinsă şi sala de sport a Grupului Şcolar Henri Coandă Râmnicu Vâlcea. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe