Hramul “Sfintei Filofteia

miercuri, 8 decembrie 2010

Hramul „Sfintei Filofteia" în oraşul Râmnicu Vâlcea

Astăzi, 7 decembrie 2010, în ziua prăznuirii „Sfintei Muceniţe Filofteia", Părintele Ioan Predescu, Consilier Social - Misionar în Arhiepiscopia Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia „Sfânta Filofteia" din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, care şi-a sărbătorit ocrotitoarea.

Sărbătoarea a început cu slujba Utreniei, Acatistul "Sfintei Muceniţe Filofteia" şi a continuat cu Sfânta Liturghie. După Sfânta Liturghie a fost săvârşită slujba de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor şi ostenitorilor acestui sfânt locaş.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioşi şi a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a prezentat pe scurt viaţa, faptele de milostenie şi martiriul Sfintei Filofteia, îndemnându-i pe credincioşi la o viaţă curată, de post, rugăciune şi mărturisire în această perioadă de meditaţie duhovnicească, până la marea sărbătoare a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos:„Sfânta Filofteia a fost o rugătoare către Dumnezeu şi este un model pe care noi creştinii îl urmăm mai departe, pentru că sfinţii sunt aceia care se roagă pentru noi şi noi ne rugăm ca ei să fie rugători la Bunul Dumnezeu aşa cum este Sfânta Muceniţă Filofteia", a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La sfârşitul slujbei credincioşii prezenţi au primit din partea parohiei iconiţe, cărticele de rugăciuni şi pachete cu alimente şi dulciuri.

La sărbătoare au mai luat parte reprezentanţi ai autorităţilor locale, personal medical, preoţi, pacienţi, şi sute de credincioşi din municipiu şi din împrejurimi.

Scurt istoric

Piatra de temelie a Bisericii cu hramul „Sfânta Filofteia" din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost pusă în urmă cu opt ani în anul 2002 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Pe data de 5 septembrie a acestui an a fost târnosită de către preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, eveniment la care a fost prezent şi IPS Gherasim care a acordat gradul de Iconom stavrofor părinţilor slujitori Mihai Bălăceanu şi Emanoil Popescu pentru activitatea pastorală realizată.

Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe