Viceprimarul Constantinescu, prins din nou cu...cioara vopsită

duminică, 28 noiembrie 2010

• Clientelismul în floare, la Primăria Râmnicului 

Viceprimarul Constantinescu, prins din nou cu...cioara vopsită

• edilul Râmnicului, Romeo Rădulescu, îi serveşte pe tavă o suplimentare de contract societăţii la care tatăl viceprimarului Cosmin Constantinescu a fost acţionar • „circumstanţe imprevizibile” l-au determinat pe Rădulescu să mai umfle puţin conturile societăţii Romtotal 

Bugetul Primăriei Râmnicului rămâne în continuare o sursă profitabilă pentru oamenii de afaceri cu trecere la edilul Râmnicului. Societatea Romtotal, aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie (firma la care tatăl viceprimarului Cosmin Constantinescu a fost acţionar exact până în dimineaţa zilei în care secretarul Primăriei a solicitat la Registrul Comerţului acţionariatul societăţii) a beneficiat luna aceasta de o suplimentare a contractului de lucrări încheiat de tatăl viceprimarul Cosmin Constantinescu pentru executarea unor lucrări de amenajare în zona blocurilor A65-A70 şi strada Eugen Ciorăscu – Tronsonul – Aurelian Sacerdoţeanu şi strada Ion Creangă. (Contract nr. 40624/29.12.2009, valoare: 435.188, 98 RON). La jumătatea acestei luni, „circumstanţe imprevizibile”, l-au determinat pe primarul Romeo Rădulescu să invite la negociere directă firma la care tatăl viceprimarului a fost acţionar, deoarece se impun noi lucrări la investiţia executată de societatea lui Dragoşi Constantinescu. 

Cadou de la municipalitate 

La începutul lunii noiembrie, Primăria Râmnicului a înaintat prin adresa nr. 33549/05.11.2010 o invitaţie la negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ către societatea Romtotal, administrată până în luna iunie anul acesta de Dragoşi Constantinescu, tatăl viceprimarului Cosmin Constantinescu. Scandalul de incompatibilitate în care a fost implicat fiul său şi riscul ca acesta să-şi piardă fotoliul călduţ din administraţie, l-au determinat pe Dragoşi Constantinescu să se retragă din societate chiar în dimineaţa zilei în care secretarul Primăriei Râmnicului, Toma Mihăescu solicitate la Registrul Comerţului acţionariatul firmei Romtotal. Sprijinul prefectului apolitic Petre Ungureanu, care a declanşat verificările doar după ce tatăl lui Constantinescu s-a retras din firmă au determinat menţinerea junelui democrat-liberal în fotoliul vremelnic de viceprimar al Râmnicului, iar societatea Romtotal obţine o suplimentare de contract la o investiţie contractată de tatăl lui Constantinescu. În invitaţia de negociere înaintată către societatea Romtotal se menţionează că, datorită unor circumstanţe imprevizibile au devenit necesare noi lucrări, conform dispoziţiei de şantier. 

Astfel, Primăria Râmnicului invită firma Romtotal la o negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ pentru data de 8 noiembrie la ora 10.00, menţionând faptul că oferta se va întocmi pe baza listelor de cantităţi semnate de proiectant. În baza procesului verbal de negociere încheiat în 8 noiembrie 2010, firma Romtotal trebuie să execute lucrări de îmbrăcare a trotuarelor la contractul încheiat de tatăl viceprimarului la sfârşitul anului trecut. Valoarea noii investiţii se ridică la aproximativ 300 de milioane de lei vechi. Firma Romtotal a licitat sub preţul de ofertă stabilit conform dispoziţiei de şantier. Există zvonuri potrivit cărora lucrarea este executată cu sprijinul ADP-ului, dar acestea nu au fost confirmate deocamdată. Oferta firmei Romtotal pentru suplimentarea contractului a fost depusă cu numărul de înregistrare 33715/08.11.2010 la Primăria Râmnicului. 

Abonată la bani publici 

Primul contract semnat de Romtotal, societate la care tatăl lui Cosmin Constantinescu era acţionar cu Primăria Râmnicului (Nr. Contract 40624 - Execuţie lucrări de amenajare zona blocurilor A 65-A 70 şi strada Eugen Ciorăscu – Tronsonul Aurelian Sacedoţeanu şi strada Ion Creangă - valoare - 435.188, 98 RON ) datează încă din 29.12.2009. Indulgenţa şi nepăsarea autorităţilor care ar fi trebuit să vegheze la respectarea legii (secretarul Primăriei, Toma Mihăescu şi ulterior, prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu) au făcut posibilă şi semnarea celui de-al doilea contract cu doar o lună înainte ca democrat-liberalul Cosmin Constantinescu să ajungă viceprimar al Râmnicului (Nr. contract 7045/04.03.2010 - Amenajare teren cartier strămutaţi din zona Copăcelu - proiectare şi execuţie - 148.526, 17 RON). Valoarea celor două contracte din bani publici se ridică la aproape 6 miliarde de lei vechi. Astfel, societatea la care tatăl lui Cosmin Conmstantinescu a fost acţionar beneficiază luna aceasta de suplimentarea unui contract. 

Vicele Constantinescu, sub umbrela protectoare a autorităţilor 

Democrat-liberalul Cosmin Constantinescu a fost la un pas de a-şi pierde fotoliul călduţ din administraţie, dar a beneficiat la timp de susţinerea exact a celor care ar fi trebuit să vegheze la respectarea legii. Dragoşi Constantinescu este sfătuit să se retragă din firmă. Urmează un adevărat circ instituţional, în urma căruia Cosmin Constantinescu este scos basma curată chiar de către prefectul Petre Ungureanu. Totul cu un singur preţ : retragerea lui Dragoşi Constantinescu din acţionariatul firmei Romtotal, societate care îşi continuă afacerile cu Primăria Râmnicului, neexistând riscul ca junele Constantinescu să-şi piardă fotoloiul din conducerea Primăriei Râmnicului. Edilul Râmnicului, Romeo Rădulescu, vorbea cu puţin timp în urmă de afacerile imorale ale unor aleşi locali, dar ocolea numele viceprimarului Cosmin Constantinescu. 

(Nicoleta CHERA – www.jurnalvalcean.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe