Ministrul Valentin Iliescu este prin judeţul Vâlcea... ca musca la arat

duminică, 28 noiembrie 2010

Ministrul Valentin Iliescu este prin judeţul Vâlcea... ca musca la arat 

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Adrian Iliescu, a reuşit în sfârşit să susţină prima sa conferinţă de presă la sediul PDL Vâlcea după ce conducerii organizaţiei partidului de la... Lungeşti i s-a făcut „milă” şi l-a primit în rândurile sale pe politician. Astfel, ministrul Iliescu a putut organiza prima conferinţă de presă din calitate de membru PDL Lungeşti (primit în urmă cu zece zile), de preşedinte al Colegiului Drăgăşani, şi de candidat la şefia PDL Vâlcea.

La conferinţa de presă organizată joi, 25 noiembrie, Valentin Adrian Iliescu a avut parte doar de o mică „galerie” din cadrul conducerii partidului şi anume consilierul judeţean Bogdan Almaşi. De fapt, VAI-ul venise cu lecţia pregătită de acasă, iar pe masă avea hârtii şi documente cu privire la situaţia din judeţul Vâlcea. Nu l-au ajutat prea mult, iar confuziile şi greşelile l-au însoţit în permanenţă pe Valentin Adrian Iliescu. Nici măcar nu a ştiut că, în colegiul în care este preşedinte, localitatea Drăgăşani nu este oraş, ci municipiu....

Trecând la conferinţa de presă propriu zisă, „gargaragiul” Valentin Adrian Iliescu a început să-şi aroge unele merite spunând că din calitatea de membru al Guvernului a reuşit să aducă mai mulţi bani pentru investiţii în judeţul Vâlcea. Total fals! Omul creditat cu 5% în sondajele PDL Vâlcea a uitat probabil că intervenţiile pe la Guvern sau ministere le-au făcut cei din Consiliul Judeţean Vâlcea (în special vicele PDL Romulus Bulacu), prefectul Petre Ungureanu şi primarii localităţilor.  

Iată ce a debitat VAI la conferinţa de presă: „Din şedinţele de Guvern extrag acele documente care au relevanţă pentru judeţul Vâlcea. Mă refer la şedinţa de Guvern în care a fost aprobată ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea programului naţional de dezvoltare a infrastructurii, cu precădrere drumurile judeţene şi cele comunale, la reţeaua de apă, canalizare şi staţii de epurare. În şedinţa coaliţiei de guvernare s-a hotărât să se facă o alocare echilibrată pe judeţe, să nu mai existe discrepanţe. Din calculele mele, judeţului Vâlcea i-ar reveni bani pentru modernizarea a circa 250 kilometri de drumuri judeţene şi de interes local”. Nimic însă despre aportul personal şi direct al ministrului Valentin Adrian Iliescu la atragerea acestor fonduri pentru judeţul Vâlcea?!?

Despre situaţia stânjenitoare în care a fost pus premierul Emil Boc şi Guvernul în urmă cu trei săptămâni, atunci când parlamentarii PDL au votat din greşeală reducerea TVA la alimente, Valentin Adrian Iliescu a avut o explicaţie halucinantă: în cursul fiecărei săptămâni doarme doar trei ore pe noapte pentru că nu mai poate face faţă volumului mare de muncă de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, iar în ziua cu pricina nu se putea afla simultan în ambele camere ale parlamentului. Greşit: Valentin Adrian Iliescu pierde vremea prin Vâlcea timp de 3 zile pe săptămână, iar conferinţa de presă organizată joi, 25 noiembrie (în mijlocul săptămânii!) dovedeşte că pe VAI nu-l interesează problemele de la Bucureşti şi de la Guvern. 

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Ministrul Valentin Iliescu este prin judeţul Vâlcea... ca musca la arat”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe