49 de gospodării, în pericol la Goleşti

duminică, 28 noiembrie 2010

49 de gospodării, în pericol la Goleşti

La sesizarea primarului comunei Goleşti, prefectul Petre Ungureanu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat vineri împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Romulus Bulacu în satul Blidari, unde s-a reactivat o mai veche alunecare de teren. Ca urmare, prefectul a decis deplasarea la faţa locului a grupului de suport tehnic „alunecări şi prăbuşiri de teren” pentru evaluarea situaţiei şi stabilirea măsurilor care se impun. 

Membrii grupului de suport tehnic şi cei ai comitetului local pentru situaţii de urgenţă au constatat că fenomenul de instabilitate a terenului este activ şi pune în pericol 49 de gospodării, în care locuiesc 163 de persoane şi anexele gospodăreşti aferente. Frontul de alunecare a distrus infrastructura drumului sătesc pe o distanţă de 300 de metri şi două uliţe adiacente, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate. În aceste condiţii, zona este monitorizată şi se iau măsuri de protecţie a cetăţenilor şi a bunurilor acestora. 

Ungureanu a solicitat premierului şi ministerului de resort alocarea în regim de urgenţă a fondurilor necesare pentru execuţia lucrărilor de stabilizare a terenului în satele Drăgăneşti şi Blidari. Potrivit prefectului, cauzele probabile ale reactivării alunecării sunt precipitaţiile căzute în ultimele 24 de ore în zonă. „Cu siguranţă vom apela la locuinţele modulare”, a precizat prefectul, care a menţionat că, în acest an, a solicitat Guvernului 2,8 milioane lei necesari în primă fază pentru a stabiliza terenul. Judeţul Vâlcea ocupă locul întâi pe ţară în ceea ce priveşte alunecările de teren, prin nu mai puţin de 89 de focare active. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe