Cartierul Petrişor nu trebuie uitat!

miercuri, 24 noiembrie 2010

Senatorul Emilian Frâncu:

Cartierul Petrişor nu trebuie uitat!

Sâmbătă 20 noiembrie 2010, senatorul liberal Emilian Frîncu a vizitat câteva familii din cartierul  Petrişor şi a stat de vorbă cu locuitorii din  această zonă defavorizată.

Cu această ocazie Emilian Frîncu a constatat că aici nu există un punct sanitar iar locuitorii sunt nevoiţi să parcurgă distanţe destul de mari până la una din policlinicile de cartier învecinate pentru o injecţie sau untratament.
De asemenea a fost rugat de mai multe persoane să intervină pe lângă edilul municipiului pentru soluţionarea unor probleme majore cu care se confruntă locuitorii cartierului de mai multă vreme, cum ar fi păstrarea ordinii şi liniştii publice sau modul - acum defectuos - în care sunt administrate locurile de joacă pentru copii.
 
Senatorul liberal roagă municipalitatea să analizeze solicitarea cetăţenilor acestui cartier de a înfiinţa un post permanent al poliţiei comunitare ţinând cont de faptul că  în această zonă trăieşte o populaţie destul de numeroasă cu mulţi adolescenţi  a căror siguranţă nu este asigurată de către cei care au atribuţii în acest domeniu.
 
Existenţa în cartier a unui club al pensionarilor care din păcate, neavând un program afişat, stă mai mult închis decât deschis, oferă condiţiile necesare înfiinţării  în acest spaţiu a unei minibiblioteci şi a punctului sanitar de care este atâta nevoie în zonă, locuitorii fiind nemulţumiţi şi de modul în care este administrat acesta. Ei susţin că acest club nu reprezintă o alternativă pentru persoanele de vârsta a treia şi nu numai, neoferind posibilitatea petrecerii într-un mod plăcut a timpului liber.
 
Un câştig pentru locuitorii acestui cartier îl reprezintă deschiderea în curând a unui nou spaţiu comercial cu ajutorul unui investitor privat .
     
Locuitorii sunt nemulţumiţi şi de faptul că sunt nevoiţi să-şi îngrope morţii în localităţile limitrofe municipiului datorită faptului că nu există un cimitir al zonei deşi există o comunitate atât de numeroasă iar cimitirul Sfântul Ion este închis. Promisiunile municipalităţii de a realiza acest deziderat nu au fost concretizate deşi au existat soluţii viabile în acest sens propuse chiar de cetăţeni.
  
Senatorul liberal  Emilian Frîncu  va solicita guvernului Boc, când se va discuta legea bugetului de stat, suplimentarea fondurilor alocate municipiului Rm.Vâlcea în vederea anvelopării  şi construirii de balcoane la blocurile existente în cartierul Petrişor ,,sunt necesare fonduri mai mari pentru aceste proiecte şi doresc să ajut municipalitatea să rezolve problemele majore ale cetăţenilor din cartier, eliminând, în acelaşi timp, senzaţia unora că trăiesc într-un ghetou uitat de lume" a declarat senatorul.

Acest material nu este o acuză, probabil altele au fost priorităţile administraţiei locale PDL dar Emilian Frîncu este convins de faptul că municipalitatea va găsi cele mai bune soluţii pentru rezolvarea problemelor locuitorilor din cartierul Petrişor care, înainte de toate, sunt locuitorii Râmnicului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe