Sparle si soparle

miercuri, 17 noiembrie 2010

Sparle si soparle

• Iată că tot mai mulţi vâlceni ne dau dreptate, după ce am semnalat că senatorul Dorel Jurcan a creat cel mai mare „gunoi” al judeţului numit Complexul Dovali. Un cititor al ediţiei electronice a ziarului nostru a ţinut să precizeze: „Chiar toţi se fac că nu văd că acolo se încalcă legislaţia pe fiecare metru pătrat? Cum pot invoca faptul că acele clădiri existatu dinainte de 1990? Păi ce destinaţie aveau atunci şi ce e acum acolo? Nici târgurile din cele mai sărace ţări ale lumii nu funcţionează în asemenea condiţii. Toate instituţiile cu atribuţii de control încalcă legile în ceea ce priveşte funcţionarea complexului: şi pompierii şi DSVSA şi OPC şi DSP şi Finanţele. Chiar nu vede nimeni ce promiscuitate e acolo?”

• Controversatul om de afaceri Nicolae Sofianu a ajuns... să-şi „transfere” numele la un muzeu de artă. Despre ce este vorba? Toată lumea ştie că hotelul-muzeu din parcul Zăvoi poartă numele de Sofianu, însă pe panourile publice cu harta municipiului Râmnicu Vâlcea, pe locul respectiv apare numele „Muzeul de Artă Sofianu”. Noi ştiam că în oraş este un singur muzeu de artă, însă Sofianu ar putea face un gest măreţ dacă ar dona statului român hotelul-muzeu ce îi poartă numele!

• Se vorbeşte prin târg că directorul de la Oltchim, Constantin Roibu s-a zbătut mult să-l facă prim-procuror pe „învinuitul” Teodor Trancă. Însă, puţină lume ştie că domnul Roibu, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, şi un lider de sindicat l-au făcut pe cuscrul lui Teodor Trancă, domnul Săndulescu, din consilier juridic la BCR, magistrat la Tribunalul Vâlcea. Se mai zvoneşte că ginerele lui Trancă, fiul magistratului Săndulescu, face afaceri foarte profitabile cu... societatea Oltchim. Evident, noi nu dăm crezare unor astfel de zvonuri şi răutăţi...

• Rămânem tot pe tărâmul societăţii Oltchim şi trebuie să spunem un adevăr trist: combinatul chimic nu se află din păcate în Top 100 al celor mai valoroase companii din România realizat de revista Capital. Ne gândim cu groază ce valoare reală are Oltchim-ul dacă ultima companie din top - Johnson Controls - a fost evaluată la circa 117 milioane euro !?!

• Cârciumarul Bogdan Pruteanu a început să o dea în bară de câteva ori după ce a fost instalat în fotoliul de consilier local în urmă cu o lună. Omul nu prea ştie ce înseamnă administraţie locală şi nici cu ce se mănâncă în Consiliul Local, dar a avut şansa că liberalii l-au propulsat în acest post după plecarea lui Ion Nicolae. La fel ca Adi Panduraşu, lui Bogdan Pruteanu i se potriveşte zicala „Dacă tăcea, filozof rămânea!”. Numai că B. Pruteanu nu a vrut să rămână filozof şi la ultima şedinţă de consiliu local a dat cu bâta-n baltă, atunci când a vorbit despre situaţia juridică a punctului termic de lângă clădirea Consiliului Judeţean Vâlcea. Totuşi, tânărul Pruteanu merită aprecierile noastre pentru că în urmă cu două luni a câştigat un... premiu la pescuit sportiv în ape tulburi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe