Declaraţie politică a deputatului PSD, Aurel Vlădoiu

miercuri, 17 noiembrie 2010

Declaraţie politică a deputatului PSD, Aurel Vlădoiu

„SOMAJUL – POLITICĂ DE STAT”

Politica dumneavoastră în ceea ce priveşte creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă dovedeşte clar că aţi eşuat lamentabil în acest domeniu.

Creşterea ratei şomajului s-a accentuat vizibil căci, dacă cifrele arată că, în septembrie 2009, rata şomajului era de 6,9%, respectiv 625.000 de şomeri, în luna iulie, 2010 aceasta era de 7,43%, respectiv 679.495 de şomeri. Deci numărul acestora a crescut cu aproximativ 50.000 de persoane, la care se adaugă şi cei 74.000 de bugetari ce urmează a fi disponibilizaţi prin actele normative adoptate în luna august a acestui an. Deci peste 120.000 de şomeri în doar câteva luni.

Nu există politici active care să-l stimuleze pe şomer să-şi caute un loc de muncă. Nu există politici active de stimulare şi de susţinere a angajaţilor. Singura politică dusă de guvern este aceea a tiranului hapsân, care îi exploatează la sânge supuşii.

Tinerii nu stau nici ei mai bine. Fără o politică care să armonizeze oferta educaţională cu cererea de pe piaţa muncii, tinerii absolvenţi de astăzi sunt condamnaţi la şomaj, la exil sau la o viaţă plină de lipsuri şi frustrări. Tinerii nu sunt încurajaţi şi susţinuţi să muncească. Tinerii nu sunt susţinuţi şi încurajaţi să-şi întemeieze o familie şi să aibă copii.

Concluzia este evidentă. În România, contrar tuturor celorlalte ţări, Guvernul adoptă măsuri după ureche, fără o analiză atentă asupra rezultatului real anticipat de pe urma implementării lor.

Ne întrebăm care este strategia statului de monitorizare a şomajului şi de redactare cu prioritate de politici de reconversie profesională care să ajute şomerii în găsirea unui loc de muncă? În momentul de faţă, deşi este foarte târziu, nu se vede nici un plan coerent care să ajute această categorie să treacă peste perioada dificilă în care se află.

Probabil că dumneavoastră nu aţi aflat, domnilor guvernanţi, că un executiv serios, competent, ar trebui să se laude cu creşterea productivităţii prin măsuri aplicate în această direcţie şi nu prin trimiterea în şomaj a sute de mii de oameni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe