CNA a sancţionat TV Etalon pentru apariţiile “reporterului” Valentin Iliescu

miercuri, 17 noiembrie 2010

CNA a sancţionat TV Etalon pentru apariţiile „reporterului” Valentin Iliescu

 

În sfârşit, după aproape o lună de la (re)lansarea postului de televiziune Etalon prin „infuzia de capital” a ministrului gargaragiu Valentin Iliescu, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a luat decizia de a sancţiona societatea ce deţine licenţa. Motivul: desele aparaţii ale patronului-ministru-moderator-realizator-regizor-reporterul Valentin Iliescu în aşa zisele emisiuni ale postului.

Întrunit în şedinţă publică în ziua de 9 noiembrie 2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de Serviciul Inspecţie cu privire la o serie de emisiuni difuzate în lunile octombrie şi noiembrie 2010, de către postul de televiziune TV Etalon. În urma analizării raportului de inspecţie, membrii CNA au constatat că radiodifuzorul a încălcat prevederile art. 73 din Decizia CNA nr. 187/2006 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Potrivit acestei legi, radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni audiovizuale editate, prezentate, moderate sau realizate de parlamentari, reprezentanţi ai Guvernului şi ai administraţiei publice centrale şi locale, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, persoane cu funcţii în structura partidelor politice sau purtători de cuvânt ai acestora, persoane desemnate public să candideze ori care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale ori emisiuni în care aceştia au statut de invitat permanent. Fac excepţie emisiunile cu caracter cultural-artistic. 

De fapt, în perioada de 8 - 30 octombrie 2010, începând cu ora 16.00, postul de televiziune TV Etalon a difuzat emisiunea „Reporter de ocazie” realizată şi prezentată de Valentin Adrian Iliescu, ministru secretar de stat în Guvernul României, şef al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul. De asemenea, în zilele de 6 şi 7 noiembrie 2010, postul de televiziune TV Etalon a continuat să difuzeze noi ediţii ale emisiunilor „Reporter de ocazie”, „Viitori bărbaţi de succes”, „Femei de succes” şi „Oameni de 5 stele” în care a apărut în calitate de reporter-prezentator şi realizator domnul Valentin Adrian Iliescu, ministru-secretar de stat, şef al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul.

Faţă de această situaţie, membrii Consiliului au apreciat că radiodifuzorul nu şi-a respectat obligaţia prevăzută de legislaţia în domeniu, deoarece a permis ca o serie de emisiuni difuzate în lunile octombrie şi noiembrie 2010 să fie realizate şi moderate de un reprezentant al Guvernului. Pentru aceste considerente, şi având în vedere că aceste emisiuni nu au avut caracter cultural-artistic pentru a fi exceptate de la aplicarea acestor dispoziţii, CNA a decis adresarea unei somaţii publice radiodifuzorului SC Etalon SRL pentru postul de televiziune TV Etalon şi a dispus intrarea de îndată în legalitate. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe