CET Govora a lansat soluţii pentru recuperarea restanţelor de la Uzinele Sodice

duminică, 14 noiembrie 2010

CET Govora a lansat soluţii pentru recuperarea restanţelor de la Uzinele Sodice

 

Consiliul de Administraţie din cadrul CET Govora s-a întrunit miercuri, 10 noiembrie a.c., într-o şedinţă ordinară pentru a analiza situaţia la zi a raporturilor comerciale cu clienţii de pe Platforma Chimică Rm.Vâlcea şi cu deosebire derularea încasării creanţelor de la Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA.

Din partea Consiliului Judeţean Vâlcea, în calitatea sa de administrator unic al acţiunilor deţinute la CET Govora, la şedinţa forului de conducere şi administrare au participat preşedintele Ion Cîlea şi Mircea Predescu, directorul Direcţiei Economice a administraţiei publice judeţene.

 

Analiza a fost determinată de faptul că, în ultimele luni, soldul datoriilor USG – Ciech faţă de CET au crescut, ele ajungând în prezent la o valoare de 60,3 milioane lei. Pentru reglementarea lichidării datoriilor, la începutul acestei luni, a avut loc o întâlnire la nivelul conducerilor operative ale celor doi parteneri spre a găsi împreună cea mai potrivită soluţie la problemele care s-au accentuat şi care grevează raporturile comerciale dintre furnizorul de energie termică şi principalul său beneficiar.

 

Directorul general al CET Govora, ing. Mihai Bălan, împreună cu directorul economic, Constantin Lăpădat, au prezentat un raport detaliat cu privire la negocierile purtate şi variantele posibile de lucru pentru garantarea recuperării creanţelor restante, precum şi pentru a preveni instituirea procedurii de faliment la Uzinele Sodice Govora.

 

În alocuţiunea sa la şedinţa acestui forum, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a insistat să fie exclusă varianta solicitării falimentului USG care nu ar avantaja pe niciuna din părţile implicate. „Eu susţin că singura posibilitate de rezolvare a situaţiei – a concluzionat preşedintele Ion Cîlea – este ca USG să funcţioneze în continuare, fapt pe deplin realizabil dacă proprietarul va acţiona curajos în direcţia creşterii producţiei, reducerii costurilor, îmbunătăţirii politicii de preţuri şi, nu în ultimul rând, pentru o infuzie mai mare de investiţii care să genereze modernizarea instalaţiilor şi, implicit, creşterea productivităţii muncii. Noi suntem direct interesaţi de activitatea USG atât pentru a preveni pierderea a sute de locuri de muncă, dar şi pentru siguranţa încasării datoriilor către CET Govora”.

 

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a cerut conducerii operative a CET Govora ca negocierea contractului de livrare a energiei termice către USG – Ciech pentru anul 2011 care va avea loc la începutul lunii viitoare să fie precedată de perfectarea şi semnarea unui protocol de eşalonare a datoriei acumulate pe o perioadă medie de 5 ani în condiţii deopotrivă asiguratorii pentru ambele părţi, prin respectarea necondiţionată a căilor şi termenelor de plată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe