Primarul Rădulescu s-a întâlnit cu locuitorii din sudul municipiului

miercuri, 10 noiembrie 2010

Primarul Rădulescu s-a întâlnit cu locuitorii din sudul municipiului

 

Deschiderea întâlnirii de marţi seara, de la Cinematograful ”Ostroveni”, a Executivului local şi a reprezentanţilor serviciilor publice locale şi ai furnizorilor de utilităţi cu locuitorii zonelor ”1 Mai”, Petrişor şi Calea lui Traian Sud a făcut-o primarul Romeo Rădulescu care a punctat principalele proiecte avute în vedere de municipalitate pentru această parte a Râmnicului. Au fost astfel menţionate cele două noi poduri peste râul Olăneşti - proiecte cu finanţare externă cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului, reabilitarea completă a zonelor străzilor Antim Ivireanul, Morilor şi Matache Temelie sau noile amenajări (covor asfaltic nou, fluidizare de trafic prin sensuri giratorii şi iluminat public cu led-uri ecologice) de pe Calea lui Traian.

 

Râmnicenii din sală au continuat prezentarea primarului cu expunerea solicitărilor, propunerilor sau reclamaţiilor pe care le au vizavi de diverse aspecte. S-a vorbit de extindere de reţele de apă sau canalizare, de depozitarea ilegală a gunoiului de către mai mulţi locuitori, majoritar de etnie romă, din zona Morilor-Izvorului, despre case ridicate fără autorizaţii de construire, despre numărul mare de furturi din aceeaşi zonă, despre necesitatea amenajării unor parcări, de montarea de bănci, gărduleţe metalice sau coşuri de gunoi şi, inevitabil, despre situaţia câinilor fără stăpân. 

 

Alte subiecte abordate au vizat finalizarea lucrărilor de mansardare la Şcoala Generală nr. 4, amenajarea spaţiului verde de la intersecţia Căii lui Traian cu intrarea Sudului, probleme la presiunea apei în Aranghel (primarul anunţând că imediat ce CEZ va realiza în zonă un punct de transformare, se va putea alimenta o staţie de pompare pe reţea), lipsa unei cutii poştale în zona ”1 Mai”, canalizarea şi amenajarea străzii Plopilor sau modernizarea falezei Olăneşti, a scărilor către aceasta şi realizarea unei rampe de acces pe faleză atât pentru persoanele cu dizabilităţi, cât şi pentru părinţii care îşi plimbă copii în cărucioare. 

 

În ceea ce priveşte accesul pietonal pe lângă calea ferată de la bariera de pe strada Gib Mihăescu până la faleza stângă a Olăneştiului, primarul Rădulescu a anunţat că a avut discuţii cu proprietarul spaţiului unde funcţiona odinioară Vâlceana SA şi că s-a convenit realizarea unei străzi care să urmeze traseul actualului trotuar şi să traverseze Olăneştiul peste un pod paralel cu cel de cale ferată, propunere urbanistică prinsă deja în PUZ. O altă noutate anunţată de edilul-şef a fost cea referitoare la amenajarea spaţiilor verzi din noile sensuri giratorii de pe Calea lui Traian, propunerea Executivului către Consiliul Local fiind aceea de a da în administrare aceste zone unor firme specializate în amenajări de spaţii verzi, acestea urmând să le întreţină în condiţii cât mai bune, făcându-şi astfel, publicitate.

 

În încheierea întâlnirii, primarul Romeo Rădulescu a urat celor prezenţi sărbători fericite şi le-a dat întâlnire la o nouă discuţie în 2011.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe