Doar 39% din locurile de cazare din Vâlcea au fost ocupate de turişti

miercuri, 10 noiembrie 2010

• În cursul lunii august, considerat sezon de vârf,


Doar 39% din locurile de cazare din Vâlcea au fost ocupate de turişti

 

Săptămâna trecută, Direcţia Judeţeană de Statistică Vâlcea a anunţat că în luna august 2010, în principalele structuri de primire turistică de la noi din judeţ, au sosit aproape 27.300 de persoane, cu 6.000 de persoane mai mult faţă de luna precedentă, şi cu circa 5.000 de persoane mai puţin faţă de luna august 2009. Cele mai multe sosiri în luna august 2010 s-au înregistrat în hoteluri (peste 19.000), iar cele mai puţine în cabanele turistice (85). Numărul total al înnoptărilor înregistrate în luna august 2010 a fost de peste 104.160, mai mult faţă de luna precedentă cu circa 17.000. În luna august 2010, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost la nivelul judeţului Vâlcea de 38,8%, mai mare cu 4,5% faţă de luna iulie şi mai mic cu 21% decât cel înregistrat în luna august 2009. Trebuie să precizăm că seria de date pentru anul 2009 a fost refăcută, în cercetare intrând doar structurile cu minim 10 locuri pat (în anii anteriori pragul era de minim cinci locuri pat). 

 

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi Inspectoratul General de Poliţie (IGPR) au semnat săptămâna trecută parteneriatul pentru programul de combatere a evaziunii fiscale din turism. „Marţi am semnat parteneriatul între minister şi IGPR pentru programul de combatere a evaziunii fiscale din turism. Acesta se va derula pe parcursul a şase luni. În paralel vom realiza şi programul informatic pentru stabilirea unei situaţii a numărului turiştilor care vizitează România. La anul, sperăm să oferim statistici mai exacte privind numărul turiştilor”, a spus Elena Udrea. 

 

De asemenea, oficialul MDRT a precizat că, potrivit Institutului Naţional de Statistică, în lunile iulie şi august numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 8,1% comparativ cu anul trecut şi că estimările din turism arată că în iulie-august numărul turiştilor de pe Litoral a crescut cu 5% comparativ cu anul trecut. „Nu putem să nu ţinem cont că scăderi au fost în toate domeniile. Va trebui să facem o promovare a brandului turistic, astfel încât să atragem publicul ţintă. Avem brandul turistic şi sperăm să continue şi investiţiile în infrastructură, la care se va adăuga o promovare mai bună şi o diminuare a crizei”, a subliniat ministrul Dezvoltării.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe