Accident mortal la Budeşti: Un tânăr de 21 de ani şi-a pierdut viaţa

miercuri, 10 noiembrie 2010

Viteza şi alcoolul, combinaţie fatală

 

Accident mortal la Budeşti: Un tânăr de 21 de ani şi-a pierdut viaţa

 

La data de 09.11.2010,  în jurul orelor 00.05 şoferul Radu  D., în vârstă de 22 de ani, din comuna Bujoreni, în timp ce conducea autoturismul, marca Opel Vectra, pe D.N.7, în localitatea Budeşti, din direcţia Piteşti către Rm.Vâlcea, la km.170+475 m.,  într-o curbă la dreapta nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum (carosabil umed),  a pierdut controlul direcţiei de deplasare părăsind partea carosabilă spre dreapta şi s-a lovit violent, cu partea laterală stânga, de un copac situat pe marginea drumului, autoturismul rupându-se practic în două.


      În urma impactului a rezultat decesul pasagerului de pe bancheta din spate  Alexandru A. în vârstă de 21 de ani din comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea şi rănirea  celorlalte persoane aflate în autoturism: două rănite grav şi două rănite uşor , toţi tineri cu vârste între 17 şi 23 de ani.


     Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subcomisarul de poliţie Emilian Muşulete, a declarat: „Studiile de specialitate au demonstrat că  un impact  produs la o rulare cu o viteză de 50 km/h corespunde  unei căderi de la o înălţime de 3,5 m, la o viteză de 70km/h unei căderi de la 10 m, la 90km/h unei căderi de la 32 m, iar la 120 km/h uneia de la 57 m.  

 

      Constatăm astfel că şansele de supravieţuire  ale celor implicaţi în acest gen de accidente scad  constant, cu cât viteza  de deplasare este mai mare .Dacă la acestea  adăugăm  şi carosabilul umed, lipsa de experienţă sau consumul de băuturi alcoolice ajungem la concluzia că, în nenumărate cazuri,  singuri  ne  transformăm în victime.“

 

     Conducătorul auto implicat în acest accident, Radu  D. a fost testat cu aparatul etilotest  rezultatul fiind de 0.28 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

     Pentru  a reduce pe cât posibil  consecinţele  dar şi numărul  accidentelor  rutiere  produse pe acest fond, poliţiştii, din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea,  recomandă conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă  au consumat  băuturi  alcoolice,  să respecte regimul legal de viteză  şi să adapteze permanent viteza  la condiţiile meteo-rutiere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe