Fostul prefect Mircea Perpelea, mason în cadrul Lojii “William PrestonÔÇ£

duminică, 7 noiembrie 2010

Fostul prefect Mircea Perpelea, mason în cadrul Lojii „William Preston“

 

Sâmbătă, 6 noiembrie 2010, la Palatul Parlamentului din Bucureşti a avut loc Conventul (Conferinţa) Marii Loji Naţionale din România din cadrul Masoneriei Universale. Evenimentul s-a deschis dimineaţa, cu primirea în Templu a membrilor Marelui Consiliu şi a Marilor Demnitari de Onoare Ad-Vitam ai MLNR. Conventul a avut dept principal scop alegerea Marelui Maestru al Marii Loji Naţionale din România.

 

Printre cei aproape 1.000 de participanţi s-a numărat şi Mircea Perpelea (Loja William Preston) - director în cadrul Băncii Naţionale a României, fost prefect al judeţului Vâlcea în perioada 2000 - 2003.

 

Sâmbătă, la ora 17, la încheierea primului tur de scrutin pentru alegerea Marelui Maestru, Mircea Gheordunescu conducea cu 495 de voturi, iar Radu Bălănescu obţinuse 485 de voturi. Profesorul Mircea Gheordunescu a fost membru al PNŢCD unde a ocupat funcţia de Secretar General Adjunct până în anul 1997, când şi-a încetat activitatea politică, fiind numit director adjunct la SRI de Emil Constantinescu. A fost fondator al Centrului SECI de la Bucureşti şi al Autorităţii Naţionale de Securitate (ANS) contribuind la elaborarea secţiunii capitolului legat de securitate al Planului de Aderare NATO. A fost iniţiat în masonerie în 1996, de Sever Frentiu, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din Romania. 

 

Radu Bălănescu este şeful catedrei de Chirurgie Ortopedie Pediatrică din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Carol Davilla. Este, din 2006, Pro Mare Maestru al marii Loji Naţionale din România şi membru de onoare al mai multor loji din ţară.

 

La ora 21, Pro Marele Maestru al MLNR, Radu Bălănescu a fost ales Mare Maestru al Marii loji, în urma ultimului tur de scrutin obţinând 533 de voturi faţă de numai 411 contracandidatul său, Mircea Gheordunescu. (N.T.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe