Sparle si soparle

miercuri, 3 noiembrie 2010

Sparle si soparle

• Marele „investitor” Cătălin Rufă a reuşit să-i păcălească pe novicii de la Primăria Râmnicului şi i-a convins suspect de uşor să-i cedeze 67% din acţiunile clubului de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea. Proiectul de hotărâre a fost redactat pe genunchi de viceprimarul imberb Cosmin Constantinescu şi aruncat pe ultima sută de metri a şedinţei consiliului local de săptămâna trecută. Cât despre bucureşteanul Cătălin Rufă, este subioasă dorinţa lui de a investi 12 miliarde lei vechi într-un club de fotbal din Râmnicu Vâlcea, doar pentru că în acest oraş locuieşte... soacra lui!?!

• Abia ales în funcţia de primar al Râmnicului de câteva luni, Romeo Rădulescu a fost lovit de... cultul personalităţii. Astfel, „omul cu Jaguarul”, supranumit şi Romeo Fantastik – Romeo Bombastik, a dat dispoziţie angajaţilor din instituţie să-i pună un portret în sala de şedinţe a primăriei, alături de tablourile lui Mircia Gutău, Traian Sabău, Sorin Zamfirescu, Valer Tudor şi Iosif Catană. Adică foştii primari ai Râmnicului de după 1990....

• Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Judeţene Vâlcea a acordat zilele trecute mai multe premii, pe categorii socio-profesionale, „multiplicatorilor de informaţie din judeţul Vâlcea“ (probabil că este vorba de informaţie europeană, având în vedere că CED este finanţat de Comisia Europeană). Topul a fost alcătuit în procent de peste 50 la sută pe criterii subiective, pe lista premianţilor regăsindu-se mai multe persoane care habar nu au „cu ce se mănâncă“... informaţia europeană.   

• Agenţii de la Poliţia Rutieră – Râmnicu Vâlcea, Liviu Boldu şi Gheorghe Sîrbu, aplică unele amenzi „la sugestia“ (ca să nu scriem – la comanda) unor prieteni din sfera politică locală. În loc să-şi facă treaba pentru care sunt plătiţii, poliţiştii îi urmăresc în trafic pe anumiţi şoferi şi-i năpădesc cu amenzi în valoare de zeci de milioane de lei. Chestorul Ion Stoica a fost informat în legătură cu această situaţie, dar încă nu a luat nici o măsură coercitivă. 

• Primarul „Caschetă“ este îndrăgostit de localul „Horoscop“ de la periferia oraşului. În fiecare săptămână, edilul este văzut în locaţia respectivă unde i se cântă la ureche până seara târziu: „E primar, E barosan, Se plimbă în Jaguar….“

• Gunoierul numărul 1 al judeţului, Teodor Florescu, continuă să aibă grave probleme cu Finanţele Publice. Spunem asta pentru că societatea Urban este una dintre firmele fruntaşe la capitolul datorii către bugetul de stat. Concret, întreprinderea „gunoierului” a acumulat până în momentul de faţă datorii astronomice care se ridică la suma de peste 850 miliarde de lei vechi (circa 20 milioane euro), bani cu care Guvernul ar putea plăti toate pensiile timp de o săptămână, sau s-ar putea face 5 kilometri de autostradă modernă. Ne întrebăm: cât va mai fi lăsat patronul Teodor Florescu să sfideze Guvernul şi Ministerul de Finanţe?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe