Viceprimarul din Horezu cumulează ilegal pensia de 3.500 lei cu salariul

duminică, 31 octombrie 2010

Un cititor ne semnalează:

 

Viceprimarul din Horezu cumulează ilegal pensia de 3.500 lei cu salariul

 

Pe adresa electronică a ziarului nostru, un cititor nemulţumit ne-a trimis o scrisoare în care descrie o situaţie inedită şi ilegală care are loc la Primăria oraşului Horezu. Astfel, printre altele, cititorul spune că „viceprimarul PSD, Gheorghe Tănăsescu (fost miliţian şef de post) cumulează pensia de 3.500 lei cu salariul. Cine tolerează această ilegalitate care durează de peste opt luni şi cine va plăti pentru asta? 

 

Deşi spune peste tot că el este ales, Legea 329/2009 este foarte clară: prin Decizia 1414/2009, Curtea Constituţională a statuat că dispoziţiile capitolul 4 din Legea 329/2009 sunt constiţutionale în măsura în care acestea nu se referă la persoanele pentru care durata mandatului este expres prevăzută în Constituţie. Pornind de la această motivare, Constituţia României stabileşte în mod expres durata mandatelor parlamentarilor prin articolul 63 şi mandatul preşedintelui prin articolul 83. 

 

În privinţa aleşilor locali, mandatul acestora este stabilit prin Legea 215/2001, Legea 67/2004 şi Legea 393/2004. Pe cale de consecinţă, toate persoanele care cumulează pensia mai mare decât salariul mediu brut pe economie şi un venit salarial, sunt obligate la opţiune între pensie şi salariu, excepţia constituind-o persoanele al căror mandat este expres prevăzut în Constituţie”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe