Emil Boc dă vina pe Valentin Iliescu şi secretarii de stat pentru votarea reducerii TVA la alimente

duminică, 31 octombrie 2010

Emil Boc dă vina pe Valentin Iliescu şi secretarii de stat pentru votarea reducerii TVA la alimente 

 

Premierul Emil Boc a declarat, joi seara, in cadrul emisiunii "Tema zilei" (TVR 1)​ ca vinovati pentru votarea reducerii TVA-ului la alimente la 5% si a neimpozitarii pensiilor sub 2.000 lei sunt Valentin Iliescu, ministrul pe Relatia cu Parlamentul, si secretarii de stat care nu au comunicat eficient. Emil Boc a mai vorbit despre asumarea pe Legea Educatiei, despre motiunea de cenzura si protestul sindical de miercuri.

 

Vorbind despre Legea Invatamantului premierul spune ca au apelat la asumarea ei fiindca aceasta a ramas blocata la Senat din luna mai si, pentru ca nu au majoritate in Comisii si nici in birourile permanente, nu pot ajunge la faza in care legea sa fie dezbatuta in plen. "Am recurs la asumare fiindca mai e nevoie de adoptarea de numeroase acte normative pentru aplicarea ei. resping acuzatia Opozitie ca noi ne puteam asuma rapsunderea fiindca ei au depus o contestatie la Curtea Constitutionala. Aceasta sesizare s-a facut dupa anuntarea asumarii, iar legea statului nostru nu prevede nicio restrictie in aceasta privinta" spune Boc.

 

"Nu cunosc motivatia protestului anumitor profesori fiindca Legea actuala este in special in folosul lor. 25% din programa scolara este lasata la latitudinea profesorilor pentru a-si acomoda predarea la nivelul fiecarui elev. In invatamantul superior dispare criteriul de vechime si ramane doar criteriul performantei. Dispare nepotismul la conducere, plagiatul este drastic sanctionat, o clasificare a Universitatilor si a orelor de studiu astfel incat parintii si elevii sa stie exact la ce institutie aleg sa invete... O si mai sunt cel putin 15-20 de argumente pentru aceasta Lege", a sintetizat seful Guvernului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe