Autobuze “second hand” pentru Râmnic

duminică, 31 octombrie 2010

• Hotârâre de Consiliu Local cu...dedicaţie:

 

Autobuze „second hand” pentru Râmnic

 

Primăria Râmnicu Vâlcea va achiziţiona 9 autobuze de transport în comun la mâna a doua, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local aprobată la ultima şedinţă de Consiliu Local, prin care se alocă suma de 180.000 de euro în acest sens. Vor fi achiziţionate cinci autobuze scurte, 3 articulate şi un autocar la dispoziţia primăriei pentru activităţi socio-culturale. În prezent, parcul Societăţii de transport public local „ETA SA” include 39 de autobuze şi 9 microbuze. 

 

Dintre cele 39 de autobuze, zece sunt achiziţionate în 2005, restul înaintea anului 1990. „În prezent, societatea ETA funcţionează cu un parc auto care are în structură destul de învechită. Autobuzele tip Ikarus, toate cu durata de serviciu realizată şi norma de casare îndeplinită nu mai asigură condiţii de transport civilizat. Printr-o hotărâre de Consiliu Local din luna august a fost alocată acestei societăţi suma de 800.000 de lei pentru achiziţionarea unor autobuze de transport călători”, a spus viceprimarul Eusebiu Veţeleanu. 

 

Cred că suntem printre ultimele oraşe care au încă un parc auto destul de învechit. Era necesară această investiţie. Vor fi astfel 5 autobuze scurte, 3 articulate şi un autocar la dispoziţia primăriei pentru activităţi socio-culturale. Din calculele efectuate de executiv împreună cu Societatea ETA, am estimat că ne putem întinde la o valoare maximă de 180.000 de euro, aşadar vor fi autobuze la mâna a doua. Evident că necesarul este de mult mai multe, dar asta pe parcurs”, a declarat şi primarul Romeo Rădulescu. 

 

Consilierul PSD, Ion Matei a intervenit, la şedinţa de consiliu de săptămâna trecută, afirmând că „nu cred că se impune să înlocuim nişte rable, cu alte rable! Cred că era mai bine dacă luam unele în leasing”, dar primarul Rădulescu a răspuns că bugetul nu permite cheltuirea a 200 de mii de euro pe un autobuz. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe