Constinte cumpararate cu acadele

miercuri, 27 octombrie 2010

Politica practicată de PDL

 

Constinte cumparate cu acadele

 

 

La fel cum am procedat şi în cazul altor ministere, pe parcursul acestui an am transmis către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului numeroase memorii prin care am solicitat sprijin financiar pentru achitarea contravalorii lucrărilor de reparaţii, modernizări şi dotări executate în unităţile de învăţământ din judeţul nostru. Ultima revenire care poartă numărul 9923 din data de 6 octombrie a.c. a fost însoţită şi de lista cuprinzând localităţile unde s-au acumulat datorii vechi pentru a căror decontare ministerul educaţiei  avea obligaţii prin lege.

 

În loc să ţină seama de cererile noastre exprese şi de adresele clare pentru destinarea banilor, în anexa HG nr.1033 din 13 octombrie a.c. au apărut alte localităţi beneficiare de fonduri – toate aflându-se, ca din întâmplare, în colegiile parlamentarilor PDL.

 

Ca să nu bată la ochi şi să nu miroase prea urât afacerea distribuţiei de fonduri, Guvernul Boc a mai scăpat printre degete şi ceva mărunţiş pentru localităţi din colegiile senatorilor şi deputaţilor de pe versantul opoziţiei. Astfel, în respectiva Hotărâre de Guvern n-am regăsit nici o localitate din cele pentru care am solicitat sprijin financiar. Chiar şi în aceste condiţii, de pomana Guvernului s-au bucurat doat 7 localităţi din judeţul Vâlcea, întâietatea deţinând-o municipiul Rm.Vâlcea pentru care s-au repartizat 50 % din  fondurile alocate de parcă primăria patronată de PDL-istul Romeo Rădulescu ar fi ajuns la fundul sacului cu bani pentru şcoli şi nu ar face jaf pe alte „uliţe” financiare.

 

Respectiva Hotărâre de Guvern este o mostră nemaipomenită a ceea ce înseamnă momirea parlamentarilor PDL cu stimulente financiare pentru a nu  părăsi barca într-un moment când Executivul aşteaptă să fie izbit de  „tzunami-ul” moţiunii de cenzură în ziua de 27 octombrie a.c. Or, banii alocaţi pentru şcolile din zona portocalie explică tocmai temerea să nu apară „defecţiuni” la vot. Aşa că, pentru Guvern, „prioritatea zero” a momentului a devenit solidarizarea pe orice cale a precarei majorităţi parlamentare fie şi prin cumpărarea de conştiinţe.

 

Faptul în sine pe care l-am cantonat în judeţul Vâlcea, dar care s-a petrecut identic în toate celelalte judeţe ale ţării, demonstrează că politica direcţionării fondurilor, emanată din şedinţele duminicale relaxante pe la câte un restaurant, cu miniştri degajaţi, este singura pe care o stăpânesc.

 

Ne aflăm în faţa celei mai odioase demonstraţii : pentru cumpărarea voturilor s-au luat bani din salariile bugetarilor, de la mame, handicapaţi şi veterani de război fără ca vreun guvernant să clipească din ochi.

 

Practica stimulentelor relevă un adevăr monstruos şi anume că, pentru PDL, păstrarea puterii trebuie agăţată chiar în cuierul propriei case având, însă, grijă ca puradeii să fie îndulciţi cu acadele...

 

 

 

Dr.ing. ION CÎLEA

 

 

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a P.S.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe