A început competiţia internă în PDL Vâlcea

miercuri, 27 octombrie 2010

A început competiţia internă în PDL Vâlcea

 

Anda Vlad

 

Democrat-liberalii se pregătesc intens de alegeri. Până pe data de 31 octombrie, toţi potenţialii candidaţi trebuie să îşi exprime oficial poziţia şi să trimită lista la Bucureşti. Dorel Jurcan mai amâna cu o săptămână decizia, în timp ce Romulus Bulacu a anunţat deja că îşi doreşte şefia PDL Vâlcea.

 

Jurcan este indecis şi fără prea multă susţinere

 

Democrat-liberalii vâlceni par să fi renunţat la ideea impunerii unui singur candidat la şefia PDL, aproape întreaga conducere a partidului fiind de părere că este nevoie de competiţie. Deşi alegerile se apropie, unii se feresc să deocamdată să dezvăluie dacă vor candida sau nu. Au trecut deja două săptămâni de când s-a stabilit data alegerilor interne din PDL şi Dorel Jurcan, preşedintele interimar al PDL Vâlcea a declarat că nu a luat încă o decizie. 

 

„Eu nu mi-am depus nici o candidatură şi nici nu am spus dacă voi candida sau nu. În această săptămână voi lua o decizie clară”, spune Jurcan. Acesta susţine că reacţia reprezentanţilor PDL din teritoriu este decisivă. Jurcan nu are o susţinere prea bună în rândul organizaţiilor din teritoriu. Surse din PDL dau însă ca sigură candidatura lui Dorel Jurcan la şefia PDL, chiar dacă acesta amână momentul anunţului oficial.

 

Bulacu: „Nu sunt ahtiat după această funcţie”

 

Cel mai sigur de pasul pe care vrea să îl facă este însă prim-vicepreşedintele Romulus Bulacu. Acesta a declarat săptămâna trecută că vor exista mai mulţi candidaţi şi că în PDL era nevoie de o competiţie. Totuşi acesta a spus că, deşi toţi candidaţii vor avea propriii susţinători, partidul nu se va diviza. Bulacu dezminte şi informaţiile potrivit cărora ar fi ţinut în braţe de prefectul Petre Ungureanu. 

 

Am o relaţie strict profesională cu prefectul de Vâlcea. Există o colaborare între cele două instituţii şi nu înţeleg care e problema. S-a vehiculat la fel că mă bazez pe sprijinul Anei Maria Pătru. Sigur, şi Bucureştiul are o influenţă, dar este e o chestiune internă. Eu mă bazez pe ajutorul oricărui prieten care vrea să mă ajute în acest demers. Dacă ei consideră că eu sunt o soluţie bună pentru partid mă bucur, dacă se consideră că nu, îmi plec capul şi îmi văd de treaba mea. Nu sunt ahtiat după această funcţie, aşa cum mi se reproşează”, susţine Bulacu. Prim-vicepreşedintele PDL spune că încurajările primite de la colegii săi din partid l-au determinat să intre în cursa electorală internă.

 

Vîlcu îl susţine pe Bulacu

 

Bulacu nu este singur în această luptă. Deputatul Samoil Vîlcu şi-a reconfirmat săptămâna trecută sprijinul pentru Romulus Bulacu la şefia PDL. Vîlcu a şi argumentat decizia, subliniind că Dorel Jurcan este destul de ocupat în ultima perioadă, iar partidul are nevoie de un om care stă mai mult pe la Vâlcea. „Vreau să avem o competiţie corectă. Ne dorim concurenţă în interiorul partidului, cred că este benefică. Dorel Jurcan a avut două mandate, s-a zbătut cum a putut, are atitudine, a condus organizaţia mai bine sau mai rău, dar vrem mai multă performanţă. 

 

Din acest motiv mi-aş dori ca la conducerea partidului să vină Romulus Bulacu, pe care îl şi văd candidatul nostru pentru Consiliul Judeţean. Vrem să eficientizăm mai mult activitatea. Preşedintele este destul de ocupat, are mai puţin timp pentru partid, este mereu pe drumuri către Bucureşti. De aceea cred că este nevoie de un om care stă mai mult la Vâlcea şi prezintă mai multă disponibilitate”, a declarat săptămâna trecută Samoil Vîlcu. 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe