Incendiu la barăcile de la Brezoi

duminică, 24 octombrie 2010

Incendiu la barăcile de la Brezoi

16 persoane, dintre care şase copii, din Brezoi-Vâlcea au rămas fără acoperiş deasupra capului după ce un incendiu izbucnit vineri dimineaţă a mistuit mare parte dintre barăcile de lemn în care locuiau. Flăcările au pornit de la un coş de fum neizolat corespunzător şi au fost stinse de pompierii militari după mai bine de o oră, timp în care au ars însă aproape în întregime şase dintre locuinţele din zonă.

Locatarii barăcilor de pe strada Eroilor din Brezoi s-au trezit cu noaptea în cap, din cauza flăcărilor înalte care se vedeau în mijlocul cartierului lor. Una dintre barăci a luat foc, dar incendiul s-a extins cu repeziciune la acoperişurile caselor din jur, care erau practic perete în perete. Şase locuinţe au fost mistuite aproape complet până la sosirea pompierilor.

Oamenii abia a avut timp să-şi scoată copii din casă şi să mai salveze câte ceva din bunurile pe care le aveau. Proprietara barăcii în care a izbucnit incendiul nu era acasă în momentul producerii acestuia. Spune că nu-şi explică cum de i-a luat foc casa pe care abia o terminase de renovat. Pompierii spun însă că a fost o intervenţie destul de dificilă, datorită zonei în care se aflau locuinţele incendiate. Au avut nevoie de o oră să stingă flăcările şi să împiedice propagarea lor şi la celelalte barăci din zonă. Persoanele rămase fără locuinţa în prag de iarnă vor avea unde să doarmă până când îşi vor reface locuinţele.

Autorităţile nu au stabilit încă pagubele produse de acest incendiu, dar au promis că de luni vor da proprietarilor caselor afectate o mână de ajutor pentru refacerea barăcilor arse. Şase familii (16 persoane) au fost afectate. Pentru stingerea incendiului au acţionat două echipaje de pompieri. După aproape o oră de eforturi susţinute, pompierii militari au reuşit să stingă flăcările, înainte ca acestea să se propage şi la restul locuinţelor situate în prelungirea proprietăţilor cuprinse de flăcări. Conform cercetărilor preliminarii, cauza care a dus la producerea incendiului este neizolarea coşului pentru evacuarea fumului de la sistemul de încălzire faţă de materialele combustibile din componenţa plafonului şi a acoperişului.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Patru dintre familiile afectate s-au mutat la rude, una va fi cazată într-un adăpost pus la dispoziţie de administraţia locală, iar cea de-a şasea va locui în camerele neafectate din ansamblul de locuinţe. Prin contribuţia administraţiei locale, toate apartamentele afectate vor fi refăcute pentru a adăposti familiile rămase fără acoperiş în timpul sezonului rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe