Sparle si soparle

duminică, 17 octombrie 2010

Sparle si soparle

• O bombă de presă stă să explodeze: primarul din Boişoara, Petre Popescu, ar fi colaborat înainte de 1990 cu fosta Securitate, potrivit unei decizii din 2008 a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Conform documentelor de la CNSAS, Petre Popescu a colaborat sub numele conspirativ de „Iancu”. Chiar dacă primarul din Boişoara poate să conteste în instanţă decizia CNSAS, rămâne întrebarea dacă liberalul Petre Popescu mai putea să candideze la funcţia de primar în condiţiile depunerii unei declaraţii pe proprie răspundere de necolaborare cu fosta Securitate?

• Eliminarea stimulentelor la Ministerul Finanţelor Publice i-a nemulţumit profund pe toţi angajaţii, dar nici şefii nu păreau că arată bunăvoinţă faţă de acest „gest”. Un exemplu în acest sens este chiar directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, Gheorghe Gogîrnoiu, care s-a trezit că are înscris pe fluturaşul de salariu suma derizorie de fix 1.979 lei. Adică nici măcar 20 milioane lei vechi!

• În cursul acestei veri, confederaţiile sindicale din România au făcut „marea împărţeală” a averii patrimoniului turistic din ţară: hoteluri, restaurante, cabane, spaţii de agrement şi terenuri în zone turistice. La nivelul judeţului Vâlcea, CNSLR Frăţia şi Sind România au trebuit să renunţe la multe din imobilele pe care le aveau în staţiunile Călimăneşti-Căciulata, Băile Govora şi Voineasa. În prezent, sindicalistul Constantin Pârvu trebuie să se mulţumească cu câteva moteluri prin Voineasa şi cu vilele din staţiunea Vidra.

• Pe şefa Serviciului Marketing de la OLTCHIM, Iuliana Furtună, au lăsat-o nervii (ca să folosim o exprimare ortodoxă).  Altfel nu ne explicăm atitudinea isterică, pe care a avut-o zilele trecute într-o convorbire telefonică cu un redactor al publicaţiei noastre. Problemele apăsătoare ale societăţii se reflectă, iată, şi asupra psihicului unora dintre angajaţii SC OLTCHIM SA.

• Prefectul Ungureanu a emis în data de 18.01.2010 o notă internă cu un conţinut foarte ciudat: „Comunicarea ordinelor de deplasare se va face de către şefii de serviciu, d-lui Ţugulan Auraş, care are atribuţii în repartizarea autoturismelor instituţiei pe trasee de deplasare, şoferii având obligaţia de a-l informa pe dl. Ţugulan Auraş de toate deplasările lor“. În urma unei succinte verificări, am constatat că acest Ţugulan Auraş nu este angajat al Prefecturii Vâlcea, ci doar „om de casă“ al familiei Ungureanu. Atunci, domnule prefect, cum le puteţi solicita şefilor de servicii din prefectură să-i dea socoteală unei persoane din afara instituţiei? Nu este o aberaţie? Sau mai degrabă un abuz...?

• În aceste zile, este o adevărată „forfotă” prin biroul lui Ion Cîlea, asta pentru că se fac liste cu persoanele care să ocupe funcţiile de directori la Spitalul Judeţean şi Maternitate. De abia au fost numiţi directorii medicali ai celor două unităţi spitaliceşti (funcţii mai mult tehnice), astfel că în următoarele săptămâni se va organiza „concursul” pentru şefia supremă. Se aude că Dumitru Persu face presiuni pentru a-şi pune fata într-o funcţie de conducere, dar nici Costy Rădulescu nu stă departe de luptele de culise. Oricum, viitorul director al Spitalului Judeţean îl va avea de „înfruntat” pe preşedintele consiliului de administraţie, pedelistul Dan Fiera.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe