Maşinile Primăriei Ioneşti circulă cu actele în neregulă

duminică, 17 octombrie 2010

• Încă o bilă neagră pentru primarul „chimic“ Neagoie:

Maşinile Primăriei Ioneşti circulă cu actele în neregulă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a întărit patrulele din jurul şcolilor şi a întărit parteneriatul cu Inspectoratul Şcolar. „Aveam un program înglobat de măsuri în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea elevilor încă de la începutul şcolii. Înainte de 15 septembrie noi ne-am întâlnit cu directorii tuturor unităţilor de învăţământ şi am pus bazele strategiei de colaborare pentru a preveni violenţele din şcoală sau din afară. Din două în două ceasuri de exemplu avem patrule în jurul şcolilor care monitorizează orice grup mai turbulent de adolescenţi”, a precizat chestorul Ion Stoica, şeful Poliţiei Vâlcea.

„Avem în cea mai mare parte câte un poliţist comunitar la fiecare şcoală, iar Inspectoratul de Poliţie are acele patrule care pot fi apelate ori de câte ori un profesor de serviciu sesizează vreun grup de adolescenţi turbulenţi în zona şcolii”, a precizat şi Gabriela Ene. În perioada 11-15 octombrie, la Vâlcea au fost organizate acţiuni pe linia verificării stării tehnice şi a legalităţii transporturilor la microbuzele şcolare din dotarea Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului. În urma a 24 de controale efectuate în comune, din totalul de 379 de autovehicule verificate, doar 94 erau destinate transportului de elevi.

Oamenii legii au descoperit că, în unele cazuri, numărul persoanelor din microbuzele şcolare era cu mult depăşit faţă de cel prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, iar şoferii nu deţineau documentele asupra lor, nu aveau ITP-ul făcut sau asigurările obligatorii plătite pentru maşinile pe care le conduceau. Pentru încălcarea normelor rutiere au fost aplicate 109 sancţiuni în valoare de 14.450 de lei. Cu prilejul verificărilor au fost reţinute trei permise de conducere şi ;ase certificate de înmatriculare.

Astfel, în ziua de 12 octombrie, microbuzul şcolar aparţinând Primăriei Ioneşti a fost identificat circulând cu inspecţia tehnică periodică expirată şi fără a avea asupra sa documente, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancţionat conform OUG 195/2002, cu suma de 540 de lei. Şoferul Primăriei Bălceşti circula şi el pe strada Olteţului, la intersecţia cu strada cpt. Grigore Otetelişanu când nu a acordat prioritate unui autoturism, motiv pentru care conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, microbuzul nu avea RCA valabil.

Aceste acţiuni au fost organizate pentru a preveni accidentele rutiere în rândurile elevilor. În acelaşi context, în perioada 11-15 octombrie, la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea patrulele şcolare ale elevilor, însoţiţi de poliţişti au demonstrat  prin activitatea lor participanţilor la trafic faptul că regulile de circulaţie trebuie respectate indiferent de vârstă. (A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe