Cu 400.000 euro, primarul Rădulescu vrea să “spele” imaginea Râmnicului

duminică, 17 octombrie 2010

Cu 400.000 euro, primarul Rădulescu vrea să „spele” imaginea Râmnicului

Primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, se pregăteşte să dea o nouă „lovitură financiară” prin intermediul unor băieţi de casă care se ocupă cu tipărirea şi imprimarea de materiale publicitare. Despre ce este vorba?

Săptămâna trecută, la propunerea primarului Rădulescu, consilierii locali au aprobat două proiecte de promovare culturală şi ecleziastică a municipiului în valoare totală de 1,7 milioane lei (circa 400.000 euro). Tocmai aici e problema: Râmnicul nu are cum să fie promovat pentru că... nu prea are ce arăta acum, sub conducerea primarului Romeo Rădulescu, potenţialilor turişti (poate cu excepţia unor biserici vechi). În rest, un oraş plin de praf, cu trotuare şi străzi ciuruite, cu blocuri comuniste, cu albia Olăneştiului înfundată şi plină de buruieni, cu maidanezi la tot pasul, etc. Cam asta e imaginea reală care poate fi proiectată turiştilor care vor să viziteze Râmnicul.

Numai că pe primarul Rădulescu nu-l interesează acest aspect: el vrea să pună mâna pe „caşcavalul” de 400.000 de euro de la Uniunea Europeană pentru a-l împărţi firmelor prietene care se ocupă cu editarea de materiale publicitare. Nu ştim ce impact poate să aibă un afiş despre Râmnic pus într-un aeroport din Bucureşti, pentru că Râmnicul nu are aeroport, iar infrastructura rutieră şi feroviară este la pământ...

Oricum trebuie să spunem că în proiectul „Promovarea potenţialui turistic cultural şi de agrement al municipiului Râmnicu Vâlcea”, contribuţia Consiliului Local este în proporţie de minim 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Valoarea totală a proiectului este de 852.504 lei, suma reprezentând cheltuielile eligibile şi neeligibile, inclusiv TVA aferentă. Iată ce spune primarul Rădulescu referitor la acest proiect: „Trebuie să ţinem cont de faptul că municipiul Râmnicu Vâlcea are de promovat un potenţial turistic de o mare diversitate, armonios şi simetric repartizat, care oferă posibilitatea practicării unei game variate de forme de turism pe toată durata anului”. Vorbe goale, fără conţinut!

Un al doilea proiect se referă la „Promovarea potenţialui turistic ecleziastic al municipiului Râmnicu Vâlcea”. Valoarea totală a proiectului este de 885.582 lei, sumă reprezentând cheltuielile eligibile şi neeligibile, inclusiv TVA aferentă. Tot cu acest prilej, consilierii locali au aprobat încetarea aplicabilităţii prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 260/2010, referitoare la demararea proiectelor „Trasee turistice vâlcene” şi „Trasee culturale vâlcene” în cadrul „Centrului de promovare şi informare turistică din municipiul Râmnicu Vâlcea”. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe