Sparle si soparle

miercuri, 13 octombrie 2010

Sparle si soparle

• În urma apariţiei articolului „Patronul de la Diana, Dumitru Crăciunescu, a ajuns în atenţia DNA”, un vâlcean a ţinut să aducă câteva date „suplimentare” la acest caz: „DNA să cerceteze şi cum a cumpărat acest individ cu 3 miliarde lei societatea Carvil SA, care avea în patrimoniu două abatoare, frigorifer, în stoc marfă de 2 miliarde lei, două magazine (Nord şi Poiana), marfă de 1,2 miliarde lei, o fermă de creştere a animalelor în comuna Mihăeşti de 15 ha, parc auto cu 10 autocamioane. De cercetat cum au vândut soţii Ionescu secrete de fabricaţie din Carvil către Diana şi cum goneau beneficiarii Carvil să meargă să cumpere marfă de la Diana, el fiind inginer şef şi ea şef de fabrică de preparate!”.

• Un cotidian local (apropiat PSD-ului) a avut dreptate atunci când a scris că preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, s-a opus cedării unui teren către Primăria Râmnicului pentru construcţia sensului giratoriu de lângă Spitalul de Urgenţă.

• Angajaţii de la Finanţe din aproape toată ţara au protestat zilele acestea împotriva diminuărilor salariale. Finanţiştii sunt nemulţumiţii că pe lângă tăierea de 25 la sută din salariul de bază li s-au mai anulat şi stimulentele. Se pare că salariaţii de la Direcţia Finanţelor Publice Vâlcea sunt mulţumiţi de salarii, pe holurile acestei instituţii nefiind auzită nici măcar musca, d-apoi proteste sindicale...

• Ministrul-clovn Valentin Iliescu se foloseşte în vizitele sale dese în judeţul Vâlcea de maşinile unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat. Iliescu îl foloseşte pe directorul societăţii pe post de aghiotant principal şi de sponsor oficial al chermezelor pantagruelice.

• Un alt politician local a fugit pe tărâmuri europene pentru a-şi „regla” nişte afaceri mai vechi: este vorba de „spaniolul” Mircea Stănculescu, preşedintele de la Partidul Conservator Vâlcea. În toată această perioadă, Stănculescu a lăsat treburile de la partid în grija lui... Ion Pîrvulescu, cel care se chinuie să desluşească ce scrie prin comunicatele şi documentele de partid.

• Prefectul Petre Ungureanu trage puternic sforile pentru ca Fundaţia „Guard Forest” să piardă administrarea Sitului Parâng 2000 (o suprafaţă totală de 30.000 de hectare). În acest scop, prefectul Ungureanu se foloseşte de „braţul înarmat” numit ITRSV Vâlcea şi de unii parlamentari de Vâlcea în vederea discreditării acestei fundaţii. Motivul este simplu: prin intermediul unei asociaţii fantomă, P. U. vrea să pună mâna pe acest sit pentru că există în lucru un proiect european de 1,2 milioane euro.

• Primarul Romeo Rădulescu nu reuşeşte în ruptul capului să se debaraseze de ticul verbal: „Nu este nici o problemă“. La fiecare emisiune TV, edilul foloseşte expresia, care zgârâie timpanul, de vreo 30-40 de ori. Ultima dată, la VTV, a folosit-o de (doar)...34 de ori.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe