Redaţi demnitatea salariatului din mediul public!

miercuri, 13 octombrie 2010

Declaraţie Politică

Redaţi demnitatea salariatului din mediul public!    

Stimaţi guvernanţi redaţi demnitatea salariatului român din mediul public. Aberanta măsură de diminuare cu 25% a salariilor profesorilor, medicilor, actorilor, muzeografilor, asistentelor medicale a produs din păcate un carnaval grotesc al protestelor. Bun, am înţeles că s-au executat acele restructurări pe unde mai existau nişte „nealiniaţi” la politica PD-L. Acum, când s-au făcut economii, ar fi cazul să se dea înapoi, celor rămaşi, măcar acel procent care şi aşa nu este destul de mare. Citesc zilnic informaţii despre starea sănătăţii învăţătoarei din Olt.

Oricine în locul ei ar face greva foamei. Într-un fel, neoficial, bugetarii se află în greva foamei de când s-a instaurat dinastia Boc! Acesta este mesajul „Alternativei portocalii” româneşti. Se cunoaşte povestea acelui grup anarhist de disidenţă din Polonia anilor 80. Dar acel grup avea un mesaj de salvare a demnităţii unui popor. Alternativa portocalie din actuala Românie îngroapă demnitatea unui popor. A sosit timpul, domnilor Boc, Igaş, Ialomiţianu să cumpăniţi bine soarta medicului, a profesorului sau a poliţistului. Ştim că nu le puteţi da bonificaţiile pe care le-a oferit guvernarea Tăriceanu, deşi atunci le-aţi promis însutit!

Aţi luat însă exact de la cei mai amărâţi salariaţi. De le cei care aveau în medie 1000 de lei salariu, pentru că tot domniile voastre le-aţi luat şi sporurile. Aţi batjocorit o ţară, iar în lumea civilizată, vinovaţii îşi primesc pedeapsa. Cine v-a învăţat că revenirea economiei se face prin tăierea veniturilor, prin limitarea puterii de cumpărare, înseamnă că a făcut economie prin Başchiria sau Găgăuzia! Aşa că, repet aici, în numele învăţătoarei din Olt, aflată în greva foamei, a funcţionarei din Iaşi care a primit fabuloasa sumă de 0 lei la lichidare, a profesorilor din Vâlcea care au primit pe o lună de muncă 461 lei salariu, este imperios să se anuleze acel odios 25%.

Nu poţi să faci vânzare doar magazinelor de second hand şi să pui benzină de 20 lei! Românul este mult prea răbdător. Dacă are fasole şi cartofi se consideră mulţumit, pentru că nu ştie încă ce înseamnă demnitatea şi respectul pe care guvernanţii din statele civilizate le oferă. Tare mi-e teamă că PDL nu doreşte să ofere acel 25%, înapoi la salarii din frustrare. Pentru că acest partid ştie foarte bine că nu va mai atinge acest procent vreodată, prin „strategia” economică actuală.

I-am auzit vorbind de o creştere de 12 – 13% a salariilor din ianuarie. Să fie acesta scorul lor din sondaje? Ar fi prea mare, cred. Stimaţi guvernanţi, puneţi înapoi cei 25% la salarii şi apoi înaintaţi-vă în mod rezonabil demisiile. Părăsiţi scena politicii româneşti cu demnitate! Staţi în „adormire” apoi vreo zece ani, până uită românii coşmarul pe care l-aţi produs. Emilian FRÂNCU, Senator PNL de Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe