încurajăm primarii să realizeze proiecte europene

duminică, 10 octombrie 2010

• Deputatul Samoil Vâlcu:

Încurajăm primarii să realizeze proiecte europene

Secretarul general al PDL Vâlcea, deputatul Samoil Vîlcu a participat pe 8 şi 9 octombrie, la Braşov, la întâlnirea primarilor democrat-liberali cu liderii partidului. Alături de parlamentarul democrat-liberal la întrunirea de la Braşov a fost prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Romulus Bulacu. De data aceasta discuţiile s-au purtat între primarii comunelor şi conducerea partidului, după ce în septembrie a avut loc o întâlnire cu edilii democrat-liberali ai oraşelor şi municipiilor din România.

Primarii PDL s-au întâlnit cu membrii Guvernului şi conducerea centrală a partidului, pentru a face un bilanţ la jumătatea mandatului, pentru a discuta despre blocajele pe care le întâmpina în absorbţia fondurilor europene, dar şi pentru a discuta despre descentralizare.

"În întreaga ţară PDL are aproape 1000 de primari, iar aceasta întâlnire era necesară, pentru că sunt la jumătatea mandatului şi pentru că există o serie de probleme în administrarea localităţilor pe care aceştia le-au adus la cunoştinţa membrilor Guvernului. Discuţiile s-au axat pe realizările primarilor la jumătate de mandat, pe nevoile pe care le au în continuare şi cum văd ei legătura cu Guvernul.

Am fost alături de colegii mei, primari ai comunelor vâlcene, dorind să înlesnesc dialogul cu membrii Guvernului şi cu liderii partidului. Ca parlamentar, dar şi ca secretar general al PDL Vâlcea am discutat de multe ori cu reprezentanţii administraţiilor locale despre dificultăţile care îngreunează procedurile de accesare ale fondurilor europene, de multe ori de ordin legislativ, în special cele legate de exproprieri.

Dorim să încurajăm primarii să realizeze proiecte europene, pentru că prin atragerea acestor surse de finanţare putem moderniza infrastructura şi implicit comunităţile rurale.

Sunt de acord cu ce a spus premierul Emil Boc la întâlnirea de la Braşov, că nu trebuie să procedăm ca în 2008, când banii pentru infrastructura şi pentru proiecte europene s-au dus în consum,  întrucât vom accentua problemele economice şi nu vom avea infrastructură modernă, nici spitale sau autostrăzi.

Întâlnirea de la Braşov a fost una benefică pentru primarii noştri şi cred că este necesar ca periodic să avem astfel de reuniuni", a declarat secretarul general al PDL Vâlcea, deputatul Samoil Vîlcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe