Primarul Rădulescu a coborât cu picioarele pe pământ

miercuri, 6 octombrie 2010

Edilul Râmnicului a demarat seria de întâlnirii cu locuitorii oraşului

Primarul Rădulescu a coborât cu picioarele pe pământ

   
Aproape 100 de persoane, mulţi dintre ei preşedinţi de asociaţii de proprietari, au răspuns marţi seara, în ciuda vremii nefavorabile, invitaţiei Primăriei municipiului de a participa la o discuţie privind planurile de investiţii ale anului 2011 pentru zona de Nord a Râmnicului. Gazdă a evenimentului desfăşurat în sala de festivităţi a Colegiului Naţional ”Matei Basarab” a fost primarul Romeo Rădulescu, alături de cei doi viceprimari şi de directori sau reprezentanţi ai serviciilor publice sau ai furnizorilor de utilităţi.
   
Într-o foarte scurtă deschidere, primarul Rădulescu a prezentat câteva proiecte majore sau măsuri ce urmează a fi luate în perioada următoare, printre care asfaltarea Căii lui Traian începând din capătul dinspre Nord - lucrare în derulare din această săptămână, realizarea a două noi sensuri giratorii pe aceeaşi arteră de circulaţie, la intersecţiile cu strada Republicii şi cu strada Matei Basarab, montarea de semafoare inteligente sau un program de inspecţii săptămânale pentru inspectorii zonali. De asemenea, pentru anul 2011 a fost anunţată realizarea noului pasaj Hervil de pe strada Matei Basarab, concomitent cu un nou sens giratoriu la intersecţia acestei străzi cu strada Nicolae Titulescu, sau o regândire a intersecţiei străzii Decebal cu strada Barajului - DN7 (zona Hidroelectrica), eventual tot printr-un sens giratoriu, dar în colaborare cu Drumurile Naţionale.
   
Problemele supuse apoi atenţiei Executivului local de către participanţii la întâlnire au fost dintre cele mai diverse: solicitări de montări de coşuri de gunoi sau de bănci la scările de bloc, detalierea izolării termice pentru unele imobile, toaletarea unor copaci, necesitatea tăierii altora, aflaţi în pericol de prăbuşire, montarea unui loc de joacă în zona străzii Republicii, parcări de reşedinţă sau gărduleţe metalice. Au fost reclamate unele canale care devin ineficiente în cazul unor precipitaţii mai ample, probleme în iluminatul stradal, dezagrementele produse de un chioşc pentru petrecerea timplului liber, maşinile abandonate pe domeniul public sau numărul mare al câinilor fără stăpân.

Referindu-se la blocurile care s-au înscris în programul de reabilitare termică, dar care nu au primit încă aprobarea finanţării de la bugetul de stat, primarul Romeo Rădulescu i-a anunţat pe administratori că, dacă va fi nevoie, pot folosi banii strânşi pentru a trece cu bine de iarna care urmează, acest fapt neafectându-le poziţia iniţială în lista de înscrieri. De asemenea, s-au mai reţinut mai multe sesizări referitoare la aspectul neîngrijit al unor terenuri private din cartierul Nord, cele mai multe neîngrădite, pentru care se vor face demersuri de identificare a proprietarilor şi de sancţionare a lor pentru aspectul inestetic al respectivelo imobile.
   
Întâlnirea de marţi seară cu cetăţenii din zona Nord a fost prima dintr-o serie ce se va derula în această toamnă şi care doreşte să evidenţieze propunerilor cetăţenilor în vederea includerii acestora în programul investiţional de anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe