Ministrul “gargaragiuÔÇ£ Valentin Iliescu, om de afaceri în domeniul extracţiei pietrişului şi nisipului

miercuri, 6 octombrie 2010

Afaceri cu bani publici!

Ministrul „gargaragiu“ Valentin Iliescu, om de afaceri în domeniul extracţiei pietrişului şi nisipului

Pe domnul Valentin Iliescu l-am cunoscut în anul 1997 ducându-mă la Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor, să-mi desfăşor activitatea ca deputat. Domnul Valentin Iliescu era preşedintele comisiei. Era membru al PUNR, coleg al domnului Valeriu Tabără, astăzi amândoi subalternii lui Băsescu, parte integrantă a camarilei. Domnul Valentin Iliescu dar şi domnul Valeriu Tabără erau, atunci, foarte supăraţi pe unguri. Astăzi, i-au iertat, guvernează împreună.

Iliescu, traseistul politic


Am lucrat puţin cu domnul Valentin Iliescu. Am fost mutat la altă comisie. Dar am remarcat cu câtă abilitate încerca să ne convingă, pe mine şi pe doamna deputat Smaranda Dobrescu, de la PSDR (Cunescu) că este trup şi suflet alături de noi, cei de la putere. În background, îi asigură pe cei din PDSR că niciodată nu a fost mai apropiat de social-democraţie.

A trecut timpul şi orizontul i-a adus domnului Valentin Iliescu două veşti: una proastă şi una bună. Vestea proastă era că din cauza politicii duplicitare, PUNR urma să nu mai pupe Parlamentul României cât va fi existat această instituţie. Vestea bună era că apăruse ApR-ul domnului Theodor Meleşcanu care se umfla (dar, vai! numai mediatic).

Pentru unii, ApR – şi asta i-a fost fatal – a devenit o trambulină mai puţin jenantă spre PDSR şi apoi spre PNL. Domnul Valentin Iliescu a negociat. Dar viaţa bate filmul şi domnul Valentin Iliescu cocheta şi cu PDSR. După 2000, îl găsim parlamentar PDSR. Apoi, am pierdut şirul pentru că oricând îi auzeam numele era fie la PD fie la PDSR, după cum bătea vântul. În 2008, n-a ghicit-o! PD i-a încredinţat filiala Giurgiu şi misiunea de a candida la Camera Deputaţilor. Având talente organizatorice, domnul Valentin Iliescu a reuşit să facă în aşa fel încât PD să nu aibă nici un parlamentar în judeţul Giurgiu, ceea ce nu e rău deloc.
Astăzi, domnul Valentin Iliescu, aflându-se în perioada PD-istă a vieţii domniei sale, este secretar de stat (degeaba) pentru relaţia cu Parlamentul (a Guvernului, bineinţeles).
Precizez că pentru un guvern serios şi responsabil, funcţia domnului Valentin Iliescu este foarte importantă. Această funcţie a fost ocupată, în timp, de Alexandru Sassu, Bogdan Niculescu-Duvăz, Axinte Gaşpar, Mihai Voicu, adică oameni din prim-planul partidelor aflate la guvernare. Premierul Boc l-a desemnat pe domnul Valentin Iliescu, în aceasta funcţie, fiind vorba despre o persoană inutilă partidului şi despre o funcţie la fel de inutilă unui Executiv care guvernează prin ordonanţe. Este limpede că domnul Valentin Iliescu trăieşte cea mai mare plictiseală a vieţii domniei sale.

Anticorupţia – piesă de comedie

Are trei preocupari principale: anticorupţia şi cele două firme în care este acţionar. În ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei, a adoptat linia de conduită a mogulului-oligarh Băsescu şi a celorlalţi colegi de camarilă. Se ocupă de lupta împotriva corupţiei altora. Chiar şi aşa, într-un mod mai mult decât ridicol.

Domnul secretar de stat, înaltut demnitar al statului, a şutit un “raport” de la Curtea de conturi din care rezulta că sume imense de bani, destinate construcţiei de diguri, au foat fraudate în perioada … ghiciţi … nu în periada doamnei Sulfinei Barbu care avea o firmă de “specialitate” împreună cu domnul Silvian Ionescu şi care, întâmplător, se ocupa exact de domeniul în care doamna Sulfina era ministru. Imensa fraudă s-a produs în timpul guvernării PNL, exact la 30 de secunde după ce PD fusese dat afară de la guvernare.


Bineânţeles, că raportul este secret, nu poate fi făcut public, dar va fi făcut cunoscut … odată şi odată.
Nu ştiu de ce dar “stilul şi metodele de muncă” ale domnului Valentin Iliescu seamănă ca două picături de apă cu “expertiza” lui Băsescu în legătură cu filmul în care loveşte un copil, Expertiza nu putea fi făcută publică dar odată şi odată …
Dacă n-am fi persoane educate şi cu ştaif, i-am da, probabil, un singur răspuns domnului Valenin Iliescu. Hai sictir, că filmul ăsta l-am văzut în toate nuanţele de portocaliu.


Omul de afaceri Iliescu

Dar domnul Valentin Iliescu nu se ocupă numai de lupta împotriva corupţiei altora. Domnul Valentin Iliescu este om de afaceri. Şi nu în orice domeniu.
Domnul Valentin Iliescu este om de afaceri într-un domeniu foarte apropiat de cel în care se luptă cu corupţia. iată cum sună obiectul de activitate al uneia dintre firmele sale:
“Extractia pietrei ornamentale şi a pietrei pentru construcţii, extracţia pietrei calcaroase, ghipsului, cretei şi a ardeziei. Extracţia pietrişului şi nisipului; extracţia argilei şi caolinului”
Societatea “EXPLO TERASIT” SRL înfiinţată întâmplător în circumscripţia Bistriţa Năsăud în anul 2001, adică exact în anul şi în locul în care domnul Valentin Iliescu devenea deputat.

Interesant!
Din bilanţul pe anul 2008 al firmei domnului secretar de stat Valentin Iliescu rezultă performanţe spectaculoase.
Cifra de afaceri:1056354.00 RON Nr. salariaţi:6 Profit brut:348407.00 RON
Prin urmare cu doar 6 salariaţi dintre care un administrator şi o secretară firma a realizat o cifră de afaceri de 10,5 miliarde lei vechi. Cu aceeaşi 6 salariaţi, firma domnului secretar de stat a obţinut un profit brut de 3,4 miliarde lei vechi adică o rată de 32,3%. Uaaaaaaaaaaaaaaa! Super domnul secretar de stat!
Intrebare: câţi din banii cifrei de afaceri sunt din bani publici şi cum au fost obţinute contractele?

Dar domnul secretar de stat Valentin Iliescu mai posedă, ca tot demnitarul care se respectă, încă o firmuliţă. Mica fifty-fifty cu soţia domniei sale. Este o firmă comercială cu un obiect de activitate, dacă nu nerod sau agramat exprimat, cel putin ciudat:
“Comerţ cu ridicata al altor bunuri de consum nealimentare, n.c.a.”
Domnul secretar de stat Valentin Iliescu care, în această firmă, are 50% din capital, este un nesimţit pentru că îi dă voie soţiei, sub sancţiunea divorţului iminent, să nu depună bilanţul pe anii 2007 şi 2008, să ştim şi noi, admiratorii domniei sale ce bănuţi învârte în firma de familie în care soţia este administrator. Desigur, domnul secretar de stat nu se află în stare de incompatibilitate pentru că administrator este consoarta iar domnia sa are … doar 50%. Oare cum or lua hotărârile în adunarea generală, în caz de egalitate? Să fie mama-soacră factorul de mediere? …

Sursa: www.georgeserban.eu

Ministrul gargaragiu nu avea cum să achiziţioneze Televiziunea Etalon

În ultima perioadă în presa locală se vehiculează informaţia că Valentin Iliecsu ar fi achiziţionat Televiziunea Etalon. Informaţia este total falsă! Tehnic vorbind, Valentin Iliescu nu prea avea cum să achiziţioneze o televiziune, fie ea şi locală. Potrivit declaraţiei sale de avere, ministrul nu are ca venituri decât indemnizaţia sa de ministru, salariul soţiei de consilier la AVAS, respectiv chiria pe un apartament din Bucureşti. Iar în conturile bancare decât un depozit de 11.258 de euro, respectiv unul de 4.985 de lei. Cam puţin pentru achiziţionarea unei televiziuni... Dacă a achiziţionat-o înseamnă că Iliescu avea ascunşi la ciorap nişte bani, pe care nu i-a declarat la fisc.

Iliescu mai este implicat mai mult sau mai puţin direct şi în alte activităţi de media. Potrivit Registrului Comerţului, fiica lui, Mădălina, a înfiinţat în anul 2006, pe când avea numai 21 de ani, un SRL cu denumirea Orange Team. Era vremea în care tatăl ei (fost membru PUNR între 1991 şi 1999 şi apoi fost membru PSD între 1999 şi 2003) venea la putere cu noul său partid - PDL - ca secretar de stat şi ulterior ministru. Orange Team SRL este firma care editează mai multe publicaţii pe online - Bucureşti News, Giurgiu News, Ilfov News, Călăraşi News, Orange TV şi Orange News. Pe pagina de internet a Guvernului, la secţiunea CV, ministrul Iliescu se declară director al publicaţiei „Bucureşti News“, care, între altele, publică adesea comunicatele instituţiei guvernamentale pe care o conduce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe