Când reporneşte OLTCHIM-ul?

miercuri, 6 octombrie 2010

Întrebare adresată de un judeţ întreg directorului general Constantin Roibu:

Când reporneşte OLTCHIM-ul?

Din ce în ce mai mulţi vâlceni se întreabă când va reporni la capacitate maximă combinatul chimic OLTCHIM. Directorul general Constantin Roibu a tot dat asigurări în ultimele luni că revizia generală a instalaţiilor de la Arpechim decurge bine şi „se apropie de final“. Lunile au trecut şi nu s-a întâmplat nimic. OLTCHIM a accesat credite de milioane de euro pentru operaţiunile de reparaţie şi revizie. 

 Managerul general al Oltchim a spus că repornirea instalaţiilor de la Pitesti ar putea avea loc în această lună şi că singura instalaţie la care se va mai lucra la revizie va fi cea de etielenoxid.

„În situaţia în care SC Oltchim SA lucrează integrat cu unitatea de petrochimie de la Piteşti şi cu combinatul de la Râmnicu Vâlcea, la capacitate, o lună de funcţionare înseamnă o cifră de afaceri de 71 de milioane de euro lunară, cu un profit operaţional de 6,7 milioane de euro“, a spus Roibu.

Boss-ul de la Oltchim a mai afirmat că situaţia tehnica a instalaţiilor de la Arpechim este, în general, bună. Roibu a arătat că prin lucrările de reparaţie şi revizie realizate la unitatea de petrochimie de la Piteşti (peste 4 milioane de euro numai pentru reducerea consumurilor de gaz metan si abur) s-a avut în vedere reducerea consumurilor de utilităţi şi reducerea costurilor de producţie.

Pentru repornirea instalatiilor de la Piteşti este nevoie de mai multe avize, o parte dintre ele fiind deja obţinute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe