Primarul din Amărăşti a orchestrat o licitaţie...dubioasă

duminică, 26 septembrie 2010

În atenţia autorităţilor competente:

Primarul din Amărăşti a orchestrat o licitaţie...dubioasă

Nicu Trandafir

Primarul comunei Amărăşti, Constantin Drăghici, este foarte aproape să demareze lucrările la proiectul „Sistem centralizat de alimentare cu apă şi canalizare; Modernizare DC 97 în comuna Amărăşti; Grădiniţă cu program normal; Organizarea festivalului «Târg la Amărăşti» şi achiziţionare de costume populare şi echipament de sonorizare pentru ansamblul de dansuri tradiţionale «Flori de mai»”, după ce s-au epuizat toate etapele de contestaţii. Astfel, în urmă cu câteva luni, Primăria Amărăşti a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia acestui obiectiv de investiţii, iar în urma organizării licitaţiei, a fost declarată câştigătoare firma SC Govora SA Vâlcea, cu o valoare de 7,1 milioane lei (circa 1,7 milioane euro). Un preţ dubios de mic, având în vedere că valoarea iniţială a proiectului era de 2,493 milioane euro.

Primarul Constantin Drăghici ne-a spus că, în primă fază, din cele zece firme participante, cinci firme sau asocieri de firme au depus contestaţii la CNSC (Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor): ElectroVâlcea (în asociere cu SC Europan Prod SRL şi SC Consult Invest SRL), SCADT Slatina (în asociere cu SC Padrino SRL, SC Roturnet SRL şi SC Mixt Expert SRL), Asocierea MarSilva şi Delta ACM, Novara şi Hidroconstrucţia. „În urma pronunţării deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, firmele ElectroVâlcea şi SCADT Slatina au avut câştig de cauză, însă după a doua pronunţare definitivă, instanţa de judecată a dat câştig de cauză SC Govora SA. Deja, suntem în faza de strângere a avizelor şi autorizaţiilor de construire, urmând ca din luna octombrie, firma câştigătoare să demaraze lucrările la acest proiect.

La licitaţie, am ţinut cont de oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic cu următoarea pondere: preţul ofertei - 50%, termen de predare şi execuţie - 30%, programul calităţii propus pentru execuţia lucrării - 10%, tehnologia propusă de proiectant - 10%”, ne-a mai precizat primarul Constantin Drăghici. „Ziarul de Vâlcea“ a băgat sub lupă această licitaţie, pe care o va analiza cu maximă atenţie. Primarul Drăghici este acuzat de mai mulţi directori de firme de construcţii că s-a implicat în „înclinarea balanţei“ într-o anumită direcţie. Deocamdată nu dăm crezare acestor zvonuri. Cercetăm cazul şi vom  reveni cu amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe