Funcţionarii publici intră în grevă pe termen nelimitat

miercuri, 22 septembrie 2010

Funcţionarii publici intră în grevă pe termen nelimitat

Începând cu data de 27 septembrie 2010, funcţionarii publici vor intra în greva generală pe termen nelimitat. Termenul grevei poate fi modificat numai dacă celelalte organizaţii sindicale din domeniul bugetar cad de acord asupra altei date astfel încât să constituim un nucleu al bugetarilor care vor efectua acţiuni comune. Peste 60 la sută dintre angajaţii administraţiei publice au salarii între 600 şi 1.000 de lei, ceea ce înseamnă că nu pot fi asigurate servicii de calitate în administraţie.

Vor fi afectate Finanţele Publice, Garda Financiară, Garda de Mediu, inspectoratele de muncă, ministerele, vămile, dar şi serviciile publice din subordinea administraţiei locale. Nicolae Jitianu, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din Administraţia Publică Locală Vâlcea a spus că şi la Vâlcea situaţia este destul de gravă, dat fiind că angajaţii din 12 primării vâlcene nu şi-au primit salariile de aproximativ şase luni. „Primul ministru şi foştii miniştrii de la Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor au încercat să ne convingă că o dată cu aplicarea OUG nr. 63/2010 privind restructurarea şi reorganizarea instituţiilor bugetare, prin disponibilizările făcute se va rezolva problema financiară a salariaţilor şi a funcţionarilor publici rămaşi.

Nu a fost aşa, dovadă că la nivelul judeţului Vâlcea în jur de 200 de salariaţi şi funcţionari publici din primăriile: Runcu, Zătreni, Alunu, Diculeşti, Făureşti, Lăcusteni, Mitrofani, Mateeşti, Şirineasa, Grădiştea, Măldăreşti şi Racoviţa nu şi-au primit salariile de 5-6 luni. Mulţi dintre salariaţii şi funcţionarii publici din unele primării din judeţul Vâlcea nu şi-au primit nici salariile restante din anul 2009”, spune Nicolae Jitianu, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din Administraţia Publică Locală Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe