Ec. Ioana Liţă, în faţa unui nou mandat în fruntea Organizaţiei Judeţene de Femei din cadrul PSD Vâlcea

miercuri, 22 septembrie 2010

• Ec. Ioana Liţă, în faţa unui nou mandat în fruntea Organizaţiei Judeţene de Femei din cadrul PSD Vâlcea:

„Doresc să promovez cât mai multe femei de valoare pe scena politică locală”

Poate puţină lume ştie, dar trebuie să spunem că doamna Ioana Liţă s-a înscris în Partidul Social Democrat (PSD) Vâlcea încă din anul 1999, tot cam din aceiaşi perioadă deţinând şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei din cadrul partidului. Se poate spune despre Ioana Liţă că este una din doamnele care s-au remarcat printr-o activitate meritorie pe scena politică vâlceană, deoarece întotdeauna a fost sensibilă la nevoile celor din jur.

• Cum a început activitatea dumneavoastră în partid şi care au fost motivele pentru care v-aţi înscris în PSD Vâlcea?
Ioana Liţă: „Cu toată sinceritatea, pot spune că politică am făcut dintotdeauna. Sunt absolventă a Academiei de Studii Economice Bucureşti, am spirit de organizare şi observaţie care m-au ajutat să înţeleg că societatea şi eu avem nevoie nemijlocit de politică pentru a progresa. Vorbind la prezent, pe lângă faptul că sunt preşedinta Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Vâlcea sunt şi directorul Serviciului de Resurse Umane de la SC CET GOVORA SA. Am venit în această fabrică în urmă cu 38 de ani, când erau doar 150 de angajaţi, iar acum sunt peste 1.500. Am convingerea că acesta a fost argumentul care a stat la baza lansării mele oficiale în politică. Faptul că lucram pe Platforma Chimică de atâţia ani îmi oferea un statut consolidat, din care mi se putea dovedi statornicia”.

• Cum i-aţi ajutat pe oamenii cu care lucraţi, mă refer atât la cei din fabrică din partid şi nu numai?
Ioana Liţă: „Profesia mea de economist de resurse umane, director de resurse umane de o viaţă, e foarte legată de oameni. Atât la fabrică cât şi în partid m-am străduit să înţeleg problemele fiecăruia şi să observ dincolo de aparenţe. Pot spune că indiferenţa nu are ruşine, ea ucide pe stradă, la locurile de muncă, în spitale, pe trotuar.

Oamenii au rămas fără locuri de muncă, oamenii nu au case, sau au şi nu le mai pot întreţine din cauza lipsurilor, şi astfel ajung în stradă şi mor acolo. Iată unde am ajuns, de aceea vă rog să mă credeţi, voi lupta cu toată tăria pentru îndreptarea acestor situaţii. Individualismul şi indiferenţa pe care le promovează aşa zisa democraţie actuală, construită de PD-L, iată omoară tot ce prinde”.

• La finele acestei luni, mai precis pe 30 septembrie, în Organizaţia de Femei a PSD Vâlcea va avea loc conferinţa pentru alegerea noii structuri de conducere a OJF din cadrul PSD Vâlcea. Vă gândiţi să candidaţi pentru un nou mandat în fruntea organizaţiei?
Ioana Liţă: „M-am gândit foarte bine înainte de a lua o hotărâre. Da, am ales să candidez. Experienţa de viaţă şi cei 11 ani consumaţi în această poziţie politică m-au determinat să iau această decizie. Lumea politică, din câte se vede, este dominată de bărbaţi, iar vocea femeilor se face mai greu auzită. Doresc să promovez cât mai multe femei de valoare pe scena politică locală. Am încă o mare putere de muncă şi am un simţ al firescului în tot ceea ce fac.

Tot ceea ce fac şi ceea ce zic vin din suflet, din ceea ce sunt în realitate. Mi se pare dificil şi fără rost să mă prefac, atâta vreme cât îmi este mai comod să fiu eu însumi. De aceea, am convingerea că sunt cea mai potrivită persoană care poate dezvolta şi sprijinii organizaţia de femei a PSD Vâlcea. Nu pot să mă despart de cititorii dumneavoastră decât cu îndemnul, atât pentru cei care mă cunosc cât şi pentru cei care încă nu m-au cunoscut, să aibă încredre în mine pentru că nu îi voi dezamăgi”.

(Octavian Avram)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe