Consilierii locali din Rm. Vâlcea au aprobat înghiţirea ACVARIM de către APAVIL

miercuri, 22 septembrie 2010

• Cu unanimitate de voturi,

Consilierii locali din Rm. Vâlcea au aprobat înghiţirea ACVARIM de către APAVIL

• Ion Matei (PSD), Maria Preda (PDL) şi Doru Filip (PDL) vor reprezenta Primăria Râmnicului în adunarea generală a acţionarilor a noului operator regional rezultat in urma fuziunii

Marţi, 21 septembrie 2010, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat propunerea de mandatare a Adunării Generale a Acţionarilor de la SC Acvarim SA ca în şedinţă extraordinară, să hotărască fuziunea dintre SC Apavil SA şi SC Acvarim SA. De asemenea, s-a aprobat mandatarea Adunării Generale a Acţionarilor de la SC Acvarim SA să modifice, prin hotărâre, actul constitutiv al SC Apavil SA - operator regional şi să redacteze forma finală a actului constitutiv al societăţii rezultate în urma fuziunii, care va cuprinde şi prevederile cuprinse în protocolul privind promovarea şi implementarea proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Vâlcea”, precum şi pe cele cuprinse în hotărârile consiliului local şi consiliului judeţean, cu referire la actul constitutiv al noului operator.

Tot în şedinţa Consiliului Local au fost desemnaţi consilierii Ion Matei (PSD), Maria Preda (PDL) şi Doru Filip (PDL) care să reprezinte municipiul în adunarea generală a acţionarilor a noului operator regional rezultat in urma fuziunii, formată din cinci membri. De asemenea, au fost desemnate următoarele persoane care să facă parte din primul consiliu de administraţie format dintr-un număr de cinci membri, al operatorului regional rezultat în urma fuziunii: Constantin Vlăduţu, Grigore Bălintescu, Cristian Jianu şi Anton Miţaru.

Prin hotărârea nr. 89/31.03.2009, Consiliul Local a mandatat Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Acvarim SA să împuternicească Consiliul de Administraţie pentru a întocmi proiectul de fuziune prin absorbţie a SC Acvarim SA de către SC Apavil SA, operator regional al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare. Consultantul desemnat să realizeze proiectul de fuziune, urma să întreprindă şi demersurile pentru obţinerea avizelor şi acordurilor necesare finalizării fuziunii şi schimbării în consecinţă a beneficiarului final al proiectului ISPA. De asemenea potrivit art. 2 din hotărârea mai sus amintită, Consiliul Local a împuternicit Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Acvarim SA pentru a negocia şi redacta împreună cu Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apavil SA modificările actului constitutiv al operatorului regional, ţinând scama de prevederile proiectului de fuziune.

Proiectul de fuziune astfel întocmit, a fost depus, in conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, la Oficiul Registrului Comerţului Vâlcea şi a fost publicat în Monitorul Oficial al României. Cu adresa nr. 585825/07.09.2010, Ministerul Finanţelor Publice a comunicat SC Acvarim SA faptul că Autoritatea de Management Ex-ISPA a transmis Comisiei Europene documentele privind modificarea statutului juridic al societăţii şi dat fiind faptul că până în prezent nu s-a primit răspuns din partea acesteia, a recomandat continuarea procedurilor necesare realizării fuziunii. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe