Sparle si soparle

duminică, 19 septembrie 2010

Sparle si soparle

• Un cititor al ziarului nostru semnalează faptul că o parte din personalul şi administratorii din cantinele liceelor pleacă acasă cu traistele de alimente, iar pentru a fi „acoperiţi” trec şi pe la conducerea Primăriei Râmnicului unde lasă „birul”. Acelaşi lucru se întâmplă la grădiniţe şi cămine, unde, la început de lună, o parte din personal pleacă acasă cu săpunuri şi hârtie igenică aduse de părinţii copiilor. În fine, se pare că şi angajaţii de la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea mănâncă din... hrana animalelor.

• În staţiunea Călimăneşti-Căciulata, chiar în staţia de autobuz de lângă piaţa agroalimentară, era pe vremuri o cruce foarte veche. Din păcate, ca urmare a „grijii” primarului Ilie Amuzan, crucea zace acum pe fundul râului Olt împreună cu nişte... oseminte. Primarul Amuzan n-a rămas „nerăsplătit” pentru că pe locul acelei cruci s-a ridicat o... cârciumă aflată pe un teren concesionat cu mărinimie chiar de Primăria Călimăneşti.

• Lângă fostul conac Lahovari din Şirineasa este o celebră biserică care a fost împrejmuită cu tablă. Anii trecuţi, biserica respectivă primise bani pentru restaurare, însă se pare că arhiepiscopul Gherasim şi preotul de la Schitul Magheru i-au... „pierdut pe drum”. Mai rămâne o întrebare: în baza cărei aprobări a permis primarul Dan Săraru de la Şirineasa tăierea teilor din faţa conacului şi cât a primit de la rudarii care au luat cărămida din conac?

• Sub titlul „Spune-i primarului cum vrei să arate oraşul în care trăieşti”, Primăria Râmnicului a lansat zilele trecute cu surle şi trâmbiţe un telefon gratuit Telverde 0800.809.809. Primul lucru care îţi vine în minte este că cineva din cadrul Primăriei Râmnicului îţi va răspunde la telefon şi va nota sesizarea. Ghinion, însă:. de cealaltă parte a firului este doar... Poliţia Comunitară!

• Deputatul Vasile Bleotu de la PSD se poate considera un om norocos şi cu mare lipici la bani. Spre exemplu, în 2009, „Hrebenciucul de Drăgăşani” a câştigat peste 4 miliarde de lei vechi din salarii şi alte „drepturi”, din care 2,7 miliarde lei vechi numai de la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar din cadrul BNR unde taie frunze la câini de peste 3 ani.

• Deşi este parlamentar de aproape 6 ani, senatorul vâlcean Dorel Jurcan nu face diferenţierea între... o interpelare şi întrebare adresată Guvernului. Mai deunăzi, „senatorul melcilor” a fost apostrofat în scris de fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, pentru că i-a trimis o întrebare cu titlul de... interpelare şi pentru că parlamentarul vâlcean a mai comis o eroare: a confundat drumul naţional DN 64A (care nu există), cu DN 64 Drăgăşani - Olăneşti.

• Şeful de la ISU, Adrian Mesescu, a intrat în vizorul DNA. Se pare că Mesescu este cercetat de procurori într-un dosar privitor la angajările făcute de ISU Vâlcea în urmă cu câţiva ani. Noi am scris, nu am dat cu parul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe