SC PROTECTCHIM SRL, unul dintre cei mai mari contribuabili ai Vâlcii

duminică, 19 septembrie 2010

Comunicat de presă

SC PROTECTCHIM SRL, unul dintre cei mai mari contribuabili ai Vâlcii

                SC PROTECTCHIM SRL s-a desprins din SC OLTCHIM SA, la data de 01.04.2003, avand un numar de 116 salariati, asa cum rezulta din actele oficiale, externalizandu-se in acest fel Sectia de Constructii si Protectii a OLTCHIM. Initial, SC PROTECTCHIM SRL, in primele luni dupa desprindere, a depins 100% de lucrarile ce trebuiau executate in incinta OLTCHIM. Practic, toata activitatea se rezuma la lucrarile de reparatii din OLTCHIM. Externalizarea acestei activitati a facut parte din programul de restructurare al OLTCHIM SA, urmarindu-se in acest fel eficientizarea activitatii societatii si reducerea numarului de personal, cat si cresterea productivitatii muncii. Prin programul de restructurare, cu aceasta ocazie, s-au desprins, din OLTCHIM, mai multe activitati, programul fiind aprobat in Adunarea Generala a Actionarilor OLTCHIM.

                Politica de management a conducerii SC PROTECTCHIM SRL a vizat, inca de la inceput, dezvoltarea societatii, cresterea cifrei de afaceri, creearea unui loc in piata si ocuparea unui segment cat mai mare din aceasta activitate, atat in judetul Valcea, cat si in afara judetului.

                Propunandu-ne aceste obiective, am reusit, intr-un timp relativ scurt, sa diversificam activitatea, fapt ce  ne-a permis sa crestem numarul de angajati de la 116 angajati la peste 740 de angajati si sa  crestem cifra de afaceri, de la 7.000.000 lei in anul 2003 la peste 80.000.000 lei, in anul 2008.

                Acest lucru s-a facut prin accesarea de lucrari in afara SC OLTCHIM SA si hotararea a fost indeplinita, pas cu pas, ajungandu-se, astfel, ca, in perioada 2004-2009, cifra de afaceri legata de lucrarile in OLTCHIM SA sa fie in procent de maxim 25% din total .

                Enumeram printre clientii nostrii principali, firme din tara, precum: CNE Cernavoda, RAAN Romag Prod Turnu Severin, Complex Energetic Rovinari, GHCL Upson Ocna Mures, Petromidia Navodari, LIDL Romania, Maganizele Profi, Imobiliare Consloc Slatina (constructie ansamblu de locuinte de 600 de apartamente) si multi altii. De asemenea, SC PROTECTCHIM SRL a avut lucrari si in afara granitelor, in tari precum Franta, Spania, Tunisia, Libia si Germania.
Vrem sa mentionam ca lucrarile pe care le avem in SC OLTCHIM SA nu sunt distribuite in mod direct Protectchim-ului, ci executam lucrari de specialitate numai ca urmare unor selectii de oferte si, doar acolo unde pretul nostru este mai mic sau egal cu alte oferte, suntem angajati, noi.

                In alta ordine de idei, consideram ca nu vedem care este partea negativa a faptului ca ne desfasuram o parte de activitate in cadrul SC OLTCHIM SA, atata timp cat suntem o firma care are sediul pe Platform industriala si avem o experienta vasta in domeniul industriei chimice, putand afirma ca suntem singura firma din Romania specializata in lucrari de protectii anticorozive, lucru demonstrat si de contractele externe din tarile enumerate mai sus.
Precizam ca in anul 2008 numarul de angajati valceni era de 744, ceea ce inseamna creearea masiva de locuri de munca in aceasta perioada, iar contributiile pe care firma SC PROTECTCHIM SRL le-a platit statului roman in toti acesti ani de functionare  se ridica la peste 17 milioane de euro.

                Prezenta domnului Roibu Constantin in Consiliul de Administratie la Protectchim este justificata prin faptul ca SC OLTCHIM SA detine 30% din procentul de actiuni ale societatii si rolul dansului in Consiliul de Administratie este tocmai de a controla si reprezenta interesele OLTCHIM in relatia cu noi.

                Dupa cum arata datele oficiale , suntem unul din marii contribuabili ai Valcii, ajungand in 2008 sa ne clasam intre primii trei mari contribuabili ai judetului Valcea               
                 
 
DIRECTOR GENERAL,
Ing.  Nicolae Enache
NR – Titlul ne aparţine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe