Poliţist cercetat pentru luare de mită

duminică, 19 septembrie 2010

Poliţist cercetat pentru luare de mită

Procurorii vâlceni de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea au finalizat rechizitoriul în cazul fostului poliţist Constantin Mitrache, fost agent de poliţie în cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea – Biroul de Investigaţii Criminale, pentru săvârşirea în concurs a infracţiunilor de luare de mită (3 fapte), fals intelectual şi uz de fals.

Din actele de urmărire penală efectuate s-a reţinut că în cursul lunii iunie 2010, în calitatea sa de lucrător de poliţie judiciară cu atribuţii în efectuarea activităţii de constatarea infracţiunilor, de strângere a datelor în vederea începerii urmăririi penale şi de cercetare penală în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, pe parcursul cercetărilor efectuate în trei dosare penale, în scopul soluţionării favorabile, poliţistul a pretins şi a primit de trei ori sume de bani de la doi denunţători şi a falsificat în întregime un act de cercetare penală. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Vâlcea.

Poliţistul a fost reţinut pe 4 august a.c., pentru 24 de ore, dar măsura a fost respinsă de Tribunalul Vâlcea. Subofiţerului i s-a interzis să părăsească oraşul, iar ulterior instanţa a decis să-l oblige pe subofiţer să nu părăsească ţara până pe data de 2 octombrie a.c. Potrivit declaraţiei chestorului Ion Stoica, şef IPJ Vâlcea, agentul de poliţie a fost pus la dispoziţia inspectoratului în urmă cu o lună, neavând atribuţiuni de serviciu.

Pe data de 8 septembrie, Comisia de Cercetare şi Expertiză din minister a dispus clasarea medicală a subofiţerului, ca urmare a unor grave afecţiuni. De la începutul anului şi până în prezent, şase ofiţeri şi subofiţeri au primit diverse sancţiuni disciplinare, de la mustrare, amânare în grad şi până la diminuarea salariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe