Cocoşelul de Perişani

duminică, 19 septembrie 2010

Cocoşelul de Perişani

Tiberiu Pîrnău

Undeva departe, în vârf de munte, există un om dârz, ca tăiat din stâncă, demn şi drept ca un voievod străbun. Ion Sandu este iubit de micul popor din Ţara Loviştei, ţinutul Perişanilor, un fel de patriarh local, un tarabostes antic, falnic şi neînclinat în faţa năvălitorilor păgâni. Probabil că aşa ar dori primarul Sandu din Perişani să se scrie despre el prin presa locală. Ei bine oricât ne-am strădui noi să vedem numai partea bună în activitatea edilului din nordul judeţului, nu avem cum să ne facem că nu observăm şi anumite lacune, unele lipsuri în activitatea „regelui“ de Perişani Sandu.

 În nemernicia noastră de ziarişti am îndrăznit să-l deranjăm pe „Măria sa“, să-i tulburăm imaginea imaculată despre propria persoană. Am greşit, recunoaştem, suntem nişte mârşavi, domnule primar! E bine, vă simţiţi mai bine? Am greşit profund când am scris despre faptul că i-aţi dat cu o uşurinţă cel puţin dubioasă un contract de peste 100.000 euro unui coleg de partid, o lucrare cu cântec pentru reabilitarea şcolilor din localitatea pe care o păstoriţi de câţiva ani încoace. Suntem vinovaţi că ne-am permis să ne întrebăm de ce banul public ajunge în buzunarele oamenilor politici.

O vină gravă pentru care trebuie să plătim ani grei de carceră, de temniţă grea, aşa cum ne-aţi ameninţat dumneavoastră la telefon zilele trecute! Un adevăr care ne va costa atât de scump. V-am deranjat, vă credeaţi intangibil, infailibil, cel mai frumos, cel mai cinstit. V-am tulburat seninătatea cu care conduceaţi Primăria Perişani şi v-am ştirbit din autoritatea de mic „satrap“ local, un fel de stăpân al inelelor din vârf de munte.

Vom avea, totuşi, o companie aleasă în faţa instanţei de judecată. Alături de noi vor fi: primul ministru Emil Boc, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, directorul de la Finanţe şi cine ştie câţi alţii care au „îndrăznit“ să-l supere pe „cocoşelul“ năbădăios de Perişani. Primarul Sandu are un fix. Când îl supără cineva, îl ameninţă că îl dă în judecată. „Vax albina, crema puca!“ vorba regretatului mare actor Dem Rădulescu.

Trăind la nivel micro, cocoşelul nostru vede anumite lucruri anapoda. Se comportă în scris, în vorbă şi în faptă de parcă ar fi un fel de buric al Vâlcii, un „ombelico del mondo“: guvernanţii sunt vinovaţi că nu l-au întrebat pe el înainte de a adopta o anumită lege; preşedintele Consiliului Judeţean trebuia să-i ceară permisiunea să opereze anumite rectificări de buget; Finanţele Publice sunt date în judecată de acelaşi primar.

Nu pot să trag decât o concluzie: Ion Sandu nu are simţul ridicolului! Este o afirmaţie pe care mi-o asum, mai ales când citesc într-un ziar o declaraţie a aceluiaşi primar: „Localitatea Perişani este un reper al istoriei europene“. Pe cale de consecinţă şi Ion Sandu este un conducător de talie europeană, iar noi nişte bieţi muritori de rând care îndrăznim să-l perturbăm pe marele lider internaţional. Mare ţi-e grădina, Doamne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe