DNA şi primarul cu limuzină Mercedes

miercuri, 1 septembrie 2010

DNA şi primarul cu limuzină Mercedes

Tiberiu Pîrnău

Trăim într-o lume nebună, nebună, nebună. Judeţul Vâlcea este un fel de ţară a tuturor posibilităţilor. Un fel de Vest Sălbatic unde legile sunt suspendate, iar cowboy autohtoni îşi fac de cap. Au propria lege, propria morală. Nu există autoritate, oamenii legii se subordonează unei forme oculte de guvernare locală. Cine nu se supune noii mafii este executat rapid economic şi social. Din când în când în scenă îşi mai face apariţia DNA-ul (Departamentul Naţional Anticorupţie) care mai linişteşte puţintel apele şi creează senzaţia de happy-end, că legea se impune în cele din urmă. În fapt, ce este DNA-ul? O structură înfiinţată din raţiuni economice şi politice (nici urmă de raţiuni justiţiare), care-i pune cu botul pe labe pe cei care mişcă în front şi nu aduc obolul ocârmuirii de tip fanariot.

În plasa DNA nu cad întotdeauna peştii cei mari şi vinovaţi. DNA le oferă românilor circ fără pâine. Oameni cunoscuţi din toate zonele societăţii româneşti defilează pe scena DNA. Cătuşele strălucitoare de la mâni fac deliciul publicului înfometat, inconştient şi delirant în marea sa masă. Politicieni, oameni de afaceri, judecători, directori de instituţii publice, directori media sunt plimbaţi prin faţa camerelor de vederi cu cătuşe la mâini chiar dacă beneficiază încă de prezumţia de nevinovăţie, presupusele lor infracţiuni nefiind dovedite. Procurorii DNA vor să demonstreze publicului că îşi merită simbria şi vor să satisfacă orgoliile păpuşarilor şefi, cei care stau în umbră şi manevrează tot acest joc. În acest timp marii jefuitori ai avutului naţional îşi fac în continuare de cap. Miliarde de euro sunt scoase anual din ţară, virate în conturi din paradisuri fiscale, iar instituţiile statului sunt legate la mâini şi la picioare. Nu reacţionează în nici un fel!

Din acest colţ de pagină de ziar doresc să le semnalez procurorilor DNA un adevărat caz de corupţie instituţionalizată. Este vorba despre un primar de pe lângă municipiul Drăgăşani, un şmecheraş cu alură de jucător de alba-neagra, ales şi reales de o populaţie îmbătrânită şi îndobitocită de minciunile eterne ale primarului – personaj de DNA. Cum-necum, omul nostru a ajuns să hotărască cum vor fi cheltuite vreo 6 milioane de euro. Este vorba despre un proiect cu finanţare europeană, prin care se va moderniza infrastructura localităţii. La butoiul cu miere al banului european au apărut o grămadă de albinuţe – firme de construcţii. Dintre toate, primarul nostru a găsit de cuviinţă să declare câştigătoare firma de pe locul...doi. Da, aţi citit bine: firma care este clasată pe locul doi prin prisma punctajului acordat de comisia de atribuire a lucrării. Au fost depuse vreo trei contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a decis exmatricularea de la licitaţie a „firmei câştigătoare“, dar primarul nici nu vrea să audă de aşa ceva. El doreşte cu tot dinadinsul să scoată firma exmatriculată de CNSC câştigătoare.

 Zilele trecute am dezlegat misterul: primarul şmecheraş a apărut la volanul unei limuzine Mercedes, preţ de catalog 70.000 euro, achiziţionată de la dealerul local Autoportal – CU BANII JOS – NUMERAR! Aţi citit bine, stimaţi cititori: primarul cu 2000 lei salariu lunar şi-a cumpărat o limuzină de 70.000 de euro...pe numele fiicei, e adevărat. Păi şi-atunci să ne mai mirăm de ce primarul doreşte să atribuie lucrarea de 6 milioane de euro unui anumit constructor?! Acestea sunt subiecte importante pentru DNA...    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe