în atenţia persoanelor fizice care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale

miercuri, 25 august 2010

• Comunicat de presă

În atenţia persoanelor fizice care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, din dorinţa de a veni în sprijinul persoanelor fizice care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, pentru care se datorează contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj, conform art. III   alin. (2)  din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar fiscale, cu modificările şi completările ulterioare, le invită pe acestea, în cel mai scurt timp la sediul AJOFM Valcea, situat în municipiul Rm.Valcea, str. Dacia, nr. 8, tel. 0250/735608, în vederea depunerii Declaraţiei privind asigurarea în sistemul asigurărilor pentru şomaj.

De asemenea, agentii economici din raza judetului, pot depune aceste declaratii si in urmatoarele localitati: la sediul Punct de lucru Calimanesti, situat în orasul Calimanesti, str. Calea Lui Traian, nr. 540; la sediul Punct de lucru Dragasani, situat în orasul Dragasani, str. DecebalBl M,Sc B,ap 2, parter; la sediul Punct de lucru Horezu, situat în orasul Horezu, str. Tudor Vladimirescu, Bl R 1,et I.

Programul de lucru al AJOFM se desfăşoară zilnic între orele 830 - 1630, cu posibilitatea de prelungire a acestuia, după caz.
Formularul declaraţiei poate fi accesat pe site-ul ANOFM http://www.anofm.ro/declaratie-pentru-somaj-a-persoanelor-fizice-care-realizeaza-venituri-de-natura-profesionala-altele-, sau poate fi găsit la sediul agenţiei.

După completarea de către persoanele fizice a datelor personale, acestea vor trebui să precizeze venitul net realizat, astfel încât să poată fi stabilită baza de calcul a contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile în care cota contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj, potrivit prevederilor legale, este de 0,5%, iar baza de calcul a contribuţiei se determină prin însumarea veniturilor nete realizate, dar nu mai mult decât echivalentul a de 5 ori valoarea salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor pentru şomaj şi care, pentru anul 2010 a fost 1.836 lei.

Contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj, datorată în baza Declaraţiei avute în vedere se achită în contul 28.2104.04.09, cod IBAN RO97TREZ67128210409XXXXX, deschis la Trezorerie pe seama Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Valcea fie in numerar la casieria agentiei , prin mandat postal sau prin alte mijloace de plata, in conditiile legii.        

Director Executiv,
Dumitru Nicu Cornoiu

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe