Deputatul Aurel Vlădoiu reclamă tăierile bugetare şi de personal

miercuri, 25 august 2010

• Deputatul Aurel Vlădoiu reclamă tăierile bugetare şi de personal:

„În agricultură e mare harababură!”

PSD atrage atenţia că Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale i s-au tăiat la ultima rectificare bugetară 142 de milioane de lei din investiţii şi din fondurile de salarii pe acest an, fapt ce va duce la „îngroparea” recoltei şi însămânţărilor de toamnă. „În acest an, în plină guvernare PDL-istă, când preşedintele şi Guvernul Boc sunt preocupaţi numai de tăierea salariilor şi impozitarea tuturor pensiilor, inclusiv a celor mici din mediul rural, o veste nemiloasă vine ca un bumerang asupra agricultorilor: după 8 luni de iluzii, nu mai sunt bani pentru ei de la buget.

Mai grav este că, în trimestrul al IV-lea al anului 2010, fondurile pentru investiţii şi pentru salarii nu vor mai fi asigurate”, a declarat deputatul PSD Aurel Vlădoiu. Ca o comparaţie, la sfârşitul lunii august 2009, prin rectificarea bugetului de stat s-a aprobat suplimentarea bugetului MADR cu 620 de milioane lei, bani utilizaţi pentru finanţarea acţiunilor de acordare a sprijinului financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunătăţirilor funciare şi a schemelor de plăţi directe si plăţi naţionale directe complementare.

Acum, însă, s-a tăiat în carne vie! „Situaţia din agricultură, dar mai ales în administraţia agricolă, este o harababură totală. Nu mai ştie nimeni care este cu adevărat valoarea pagubelor produse de calamităţile naturale, salariile au fost reduse cu 25%, iar Ministerul Agriculturii va disponibiliza până în toamnă un număr de 2.820 de angajaţi, reprezentând o reducere cu 27% a numărului de personal, dintre care aproximativ 2.000 sunt salariaţi ai direcţiilor judeţene, fiind afectate şi agenţiile de plăţi.

Unele date estimative arată că vom avea un deficit sever de grâu în acest an. Întreaga populaţie este ameninţată, deci, cu creşterea preţurilor în sectorul panificaţiei! În acest caz, ce să facă cei în vârstă din mediul rural, mulţi din ei fiind afectaţi de calamităţile din acest an? Să îşi caute un loc de muncă în străinătate, aşa cum a recomandat preşedintele Băsescu?”, a conchis parlamentarul PSD.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe