Prefectul Ungureanu a condus ÔǪ convoiul de motociclişti

duminică, 22 august 2010

Prefectul Ungureanu a condus … convoiul de motociclişti

Prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, a luat parte sâmbătă, 21 august, la acţiunea din cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi motociclişti şi mopedişti,organizată de Serviciul Rutier Vâlcea în colaborare cu două organizaţii neguvernamentale. Prefectul a condus sâmbătă convoiul de motociclişti care porneşte la ora 9.30 din cartierul Ostroveni şi va circula pe traseul strada Tineretului - parcare Kaufland – strada Libertăţii- strada Ferdinand – strada C. Brâncuşi – strada Republicii - Calea lui Traian - River Plaza Mall.

În timpul celor trei opriri de pe traseu vor fi împărţite materiale conţinând recomandări pe linie preventivă atât pentru conducătorii de motociclete şi mopede, cât şi pentru conducătorii auto. „Vechi utilizator al vehiculelor cu două roţi, prefectul Petre Ungureanu doreşte ca, prin prezenţa sa la această acţiune, să atragă atenţia asupra importanţei siguranţei rutiere şi a faptului că, în traficul auto-moto, viaţa are întotdeauna prioritate”, a precizat Silvia-Carmen Constantinescu, de la Prefectura Vâlcea.

Caravană antiaccidente

Timp de o săptămână, mai multe oraşe din Vâlcea sunt străbătute de o caravană de prevenire a accidentelor, în care sunt implicaţi motocicliştii. Acţiunea este coordonată de Poliţia Rutieră vâlceană, iar în proiect s-au implicat şi motocicliştii din clubul Shadows  Racing Team, dar şi Asociaţia Nemulţumiţilor  şi  Păgubiţilor Societăţilor de Asigurări şi Reasigurări. Prima ţintă a fost oraşul Călimăneşti, unde poliţiştii şi motociclişti au poposit câteva ore, distribuind celor aflaţi în trafic aproximativ 400 de fluturaşi informativi.

Până vineri, motociclişii au staţionat la Băile Olăneşti şi Râmnicu Vâlcea, urmând să împartă aceleaşi materiale de campanie participanţilor din trafic. Sâmbătă, convoiul de motociclişti s-a oprit la biserica de lângă Hotelul Alutus, unde s-a ţinut o slujbă de pomenire a celor decedaţi în accidente rutiere. În Parcul  Mircea cel Bătrân s-au depus flori şi lumânări în amintirea celor morţi şi au fost distribuite materiale informativ – preventive.

51 de accidente în primele 7 luni

Conform datelor prezentate de Serviciul Rutier Vâlcea, în primele şapte luni ale acestui an s-au înregistrat 57 de accidente în care au fost implicaţi motociclişti şi mopedişti aflaţi pe drumurile din judeţ. „Este un număr îngrijorător pentru noi, dar sperăm ca această campanie să atragă mai mult atenţia conducătorilor aflaţi în trafic. Aceste accidente s-au soldat cu 2 morţi, 25 răniţi grav şi 32 de răniţi uşor. Jumătate dintre aceste accidente au avut loc în zilele de sâmbătă şi duminică, predominând intervalul orar 14.00-22.00”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţii vâlcene, subcomisarul Emilian Muşulete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe