5662 de şomeri vâlceni şi-au găsit de lucru

duminică, 22 august 2010

• În primele şapte luni ale anului,

5662 de şomeri vâlceni şi-au găsit de lucru

În prezent, in judeţul Vâlcea sunt înregistraţi 17.917 de şomeri, dintre care 8115 primesc indemnizaţie de şomaj, iar restul de 9802 sunt şomeri neindemnizaţi. În acest an, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Vâlcea a derulat un program complex de măsuri active care are ca finalitate creşterea şanselor persoanelor fără un loc de muncă de a se integra pe piaţa muncii şi, implicit, reducerea numărului de persoane active care nu au loc de muncă.

Subvenţii pentru şomerii cu probleme

În acest context, în primele şapte luni ale anului au fost cuprinse în programe de măsuri active 17.818 persoane, dintre care 5.622 şi-au găsit un loc de muncă. „Pentru anumite categorii de şomeri, care întâmpină dificultăţi majore de reinserţie pe piaţa muncii, AJOFM Vâlcea a acordat în anul 2010 din bugetul asigurărilor de şomaj o serie de subvenţii şi facilităţi”, a precizat directorul executiv al instituţiei, Dumitru Nicu Cornoiu.

Astfel, 116 şomeri peste 45 de ani sau părinţi unici întreţinători ai familiilor monoparentale s-au încadrat cu subvenţionarea locului de muncă timp de un an. De asemenea, 81 de absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ s-au încadrat şi ei pentru subvenţie, din care 33 absolvenţi de învăţământ superior, 42 de învăţământ secundar superior sau postliceal şi 6 absolvenţi de liceu sau şcoli de arte sau meserii.

Ocuparea temporară poate fi o soluţie

În plus, au fost încadraţi 1.317 şomeri prin ocuparea temporară a forţei de muncă în lucrări publice de interes comunitar, 1.151 de şomeri s-au încadrat în muncă în urma serviciilor de  informare şi consiliere profesională, iar 355 de şomeri s-au încadrat ca urmare a finalizării unei forme de pregătire profesională în cadrul programelor de formare profesională derulate de AJOFM Vâlcea.

De servicii de consultanţă au beneficiat 19 şomeri, pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri, 74 de absolvenţi au beneficiat de prima de încadrare în muncă, iar 91 de şomeri s-au încadrat în muncă prin schimbarea domiciliului sau la o distanţă de până la 50 de kilometri au beneficiat de prima de încadrare sau de prima de instalare. 74 de şomeri şi-au găsit de lucru în ţări din Uniunea Europeană în urma medierii realizate de compartimentul EURES Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe