Minerii de la Berbeşti şi Alunu, trimişi în şomaj tehnic în perioada 23 august-5 septembrie

miercuri, 18 august 2010

Minerii de la Berbeşti şi Alunu, trimişi în şomaj tehnic în perioada 23 august-5 septembrie

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) va trimite în şomaj tehnic în perioada 23 august-5 septembrie un număr de 1.903 de salariaţi de la trei cariere din judeţele Vâlcea şi Mehedinţi, din cauza cererii scăzute de cărbune. Cele 1.903 de persoane sunt angajate la carierele Alunu (judeţul Vâlcea), Berbeşti (judeţul Vâlcea) şi Husnicioara (judeţul Mehedinţi).

"În zonele Vâlcea şi Mehedinţi s-a înregistrat o reducere a cererii de cărbune din partea beneficiarilor în raport cu contractele încheiate iniţial pentru anul 2010, stocul de cărbune preconizat la sfârşitul lunii august pentru E.C. Alunu, E.C. Berbeşti, E.C. Husnicioara va fi la capacitate maximă de stocare, iar programul de producţie pe luna august trebuie corelat cu programul de livrări şi stocul de cărbune", se arată într-un răspuns al Ministerului Economiei.

Decizia a fost luată în urma discuţiilor dintre sindicate şi administraţie. Toţi salariaţii SNLO au fost trimişi în acest an de mai multe ori în şomaj tehnic din cauza cererii reduse de cărbune, măsura fiind aplicată după ce administraţia a aplicat anul trecut un program de reducere cu cel puţin 20% a cheltuielilor materiale. De asemenea, o parte dintre angajaţi au fost disponibilizaţi în primăvară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe